Seychellen

De Seychellen liggen aan de Indische Oceaan voor de kust van Oost-Afrika en staan bekend om zijn op maat gemaakte romantische uitjes, avontuurlijke mogelijkheden en adembenemende natuurlijke schoonheid. Deze uitzonderlijk pittoreske archipel bestaat uit 115 koraal- en granieteilanden. Bezoekers kunnen zich verheugen op ontspannen op zonovergoten stranden omspoeld door kristalhelder turkoois water, een bezoek aan de levendige hoofdstad Victoria en het verkennen van de kleurrijke onderwaterwonderlanden van koraal rond de eilanden. 

Uw strandvakantie op de Seychellen

De Seychellen bestaat uit meerdere kleine tropische eilanden. De witte zandstranden en het helderblauwe water trekt veel toeristen en pasgetrouwde stellen. Duiken en snorkelen kan ook uitstekend. Tropische vissoorten en koraalriffen is wat u aantreft onder water.

Andere belangrijke hoogtepunten zijn een overvloed aan dieren in het wild, zoals gigantische Aldabra-schildpadden en broedende zeeschildpadden, inheems plantenleven, en een groot aantal tropische vogels. Mis de kans niet om de twee UNESCO-werelderfgoedlocaties te bezoeken: het natuurreservaat Vallee de Mai en het Aldabra-atol.

Klimaat Seychellen

Gelegen ten zuiden van de evenaar, in de westelijke Indische Oceaan, heeft de Seychellen een tropisch klimaat. Het is er warm en vochtig met sterke maritieme invloeden. De temperatuur is constant 24-32 graden Celsius. Er is geen duidelijk droog seizoen.

Van mei tot oktober brengen de zuidoostelijke handelswinden (Zuidoost-Monsoon) een relatief droge periode. Er is weinig neerslag en de temperaturen zijn gemiddeld 27 graden.

Tegen november (pre-noordwest Monsoon) verandert de wind. Lichte, warmere wind kondigt de start van het belangrijkste regenseizoen aan. Van december tot maart (Northwest Monsoon) worden de Seychellen extreem nat, vooral in december en januari. Dit is ook het cycloonseizoen, hoewel alleen de meest afgelegen zuidelijke eilanden zich binnen de cycloongordels bevinden.

Deze periode wordt gevolgd door de rustigste, warmste maand april (Pre-southeast-Monsoon). 

Ik wil graag een offerte aanvragen voor:

  Bestemming:

  Vertrekken rond:

  Naam:

  Aantal reizigers:

  Indicatie reisduur:

  E-mail:

  Aanvullende wensen of opmerkingen:

  Ervaringen voor Seychellen

  Bij het regelen van een vakantie werken wij altijd samen met een reisorganisatie die zich volledig gespecialiseerd heeft op onze bestemming en het land uit eigen ervaring kent.

  Afrika-Safaris / Oscar is zo’n expert als het gaat om Afrika.

  Zoekend op het internet naar een mogelijkheid om safari te kunnen combineren met snorkelen, kwam ik uit bij Oscar. Ik had geen tijd voor een oriënterend gesprek, maar dit was geen enkel probleem. Door enkele gerichte vragen per email naar onze wensen wist Oscar een prachtig reisvoorstel te maken voor onze reis naar Botswana en de Seychellen.

  Alles was perfect geregeld en de verschillende accommodaties, vluchten etc sloten naadloos op elkaar aan. Last-minute verrassingen veroorzaakt door onze lodge in de Seychellen werden direct en goed opgelost. Daarnaast denkt Oscar ook praktisch mee, waardoor wij bijvoorbeeld onze “Seychellen strandkleding en snorkels” niet mee hoefden te nemen op safari en vice versa.

  Wij hebben in november van een prachtige vakantie genoten en voor Afrika-Safaris enkel lof!