Afrika safaris

Mauritius

Gelegen voor de oostkust van Afrika in de Indische Oceaan, is het idyllische eiland Mauritius een opmerkelijk romantische vakantiebestemming. Hoewel het bekend staat om zijn kristalheldere turquoise wateren, prachtige poederwitte zandstranden en een heerlijk tropisch klimaat, biedt het eiland veel meer. Degenen die landinwaarts trekken, ontdekken weelderige, met jungle beklede bergen, glinsterende blauwe lagunes, indrukwekkende rivieren en watervallen, uitgestorven vulkanische kraters, charmante kleine rommelige stadjes en dorpen, en heerlijk vriendelijke lokale bevolking. 

Beschrijving

Uw strandvakantie op Mauritius

Een tropisch paradijs met witte stranden, gelegen in de Indische Oceaan. Ook voor toerisme kunt u hier prima uit de voeten. Bezoek onder meer de bruisende hoofdstad Port Louis met zijn levendige lokale markten, de opmerkelijke 85 meter hoge Chamarel-waterval en Eureka, een historisch plantageherenhuis dat is veranderd in een museum. Het biedt bezoekers een kijkje in het koloniale verleden van het eiland.

Houdt u van duiken of snorkelen? Ook dan biedt Mauritius alles wat u wenst. De onderwaterwereld is er namelijk prachtig. Zwem tussen kleurrijke vissen zoals barracuda’s, pijlinktvissen en schildpadden.

Eigenschappen

Land

Mauritius

Taal

Engels, Tswana

Thema

Family, Fishing, Wijn

Klimaat Mauritius

De heetste tijd van het jaar op Mauritius is van december tot maart.  Temperaturen van 30 graden Celsius zijn dan geen uitzondering. De luchtvochtigheid is laag. Er is altijd een briesje uit de oceaan, zodat de meeste mensen het aangenaam zullen vinden. Tijdens deze periode kunnen ook cyclonen (tropische stormen) optreden.

Voor mensen die niet van warm weer willen genieten of een actievere vakantie willen, raden we aan om in juli/augustus te gaan. Temperatuur schommelen tussen de 24-26 graden Celsius. Aan de kust kan de temperatuur’s nachts dalen tot 16-18 graden. Een trui is dan zeker geen overbodige luxe.

Eigenlijk kan er op elk moment van het jaar een aangename vakantie worden doorgebracht. Hoewel het weer normaal zonnig is, regent het soms wel. De buien zijn vaak kort en een aangename afwisseling van de zon.