Mauritius

Gelegen voor de oostkust van Afrika in de Indische Oceaan, is het idyllische eiland Mauritius een opmerkelijk romantische vakantiebestemming. Hoewel het bekend staat om zijn kristalheldere turquoise wateren, prachtige poederwitte zandstranden en een heerlijk tropisch klimaat, biedt het eiland veel meer. Degenen die landinwaarts trekken, ontdekken weelderige, met jungle beklede bergen, glinsterende blauwe lagunes, indrukwekkende rivieren en watervallen, uitgestorven vulkanische kraters, charmante kleine rommelige stadjes en dorpen, en heerlijk vriendelijke lokale bevolking. 

Uw strandvakantie op Mauritius

Een tropisch paradijs met witte stranden, gelegen in de Indische Oceaan. Ook voor toerisme kunt u hier prima uit de voeten. Bezoek onder meer de bruisende hoofdstad Port Louis met zijn levendige lokale markten, de opmerkelijke 85 meter hoge Chamarel-waterval en Eureka, een historisch plantageherenhuis dat is veranderd in een museum. Het biedt bezoekers een kijkje in het koloniale verleden van het eiland.

Houdt u van duiken of snorkelen? Ook dan biedt Mauritius alles wat u wenst. De onderwaterwereld is er namelijk prachtig. Zwem tussen kleurrijke vissen zoals barracuda’s, pijlinktvissen en schildpadden.

Klimaat Mauritius

De heetste tijd van het jaar op Mauritius is van december tot maart.  Temperaturen van 30 graden Celsius zijn dan geen uitzondering. De luchtvochtigheid is laag. Er is altijd een briesje uit de oceaan, zodat de meeste mensen het aangenaam zullen vinden. Tijdens deze periode kunnen ook cyclonen (tropische stormen) optreden.

Voor mensen die niet van warm weer willen genieten of een actievere vakantie willen, raden we aan om in juli/augustus te gaan. Temperatuur schommelen tussen de 24-26 graden Celsius. Aan de kust kan de temperatuur’s nachts dalen tot 16-18 graden. Een trui is dan zeker geen overbodige luxe.

Eigenlijk kan er op elk moment van het jaar een aangename vakantie worden doorgebracht. Hoewel het weer normaal zonnig is, regent het soms wel. De buien zijn vaak kort en een aangename afwisseling van de zon.

Kaart Mauritius

Black River Gorges National Park

Een nationaal park in het heuvelachtige zuidwesten van Mauritius. Het heeft een oppervlakte van 67,54 km², waaronder vochtig hooglandbos, droger laaglandbos en moerassige heide.

Het gebied beschermt het resterende regenwoud van het eiland, waar dieren als de vliegende vos van Mauritius, wilde zwijnen, herten en makaakapen voorkomen.

Ik wil graag een offerte aanvragen voor:

  Bestemming:

  Vertrekken rond:

  Naam:

  Aantal reizigers:

  Indicatie reisduur:

  E-mail:

  Aanvullende wensen of opmerkingen:

  Ervaringen van Afrika Safaris

  Nadat we in 2019 een door Oscar Haartman erg goed georganiseerde selfdrive Namibië hadden gedaan, zijn we in 2023 op safari gegaan in het ongerepte Botswana. Ook nu heeft Oscar weer een prachtig schema gemaakt.

  We zijn begonnen met een selfdrive en kamperen in de CKGR (Central Kalahari Game Reserve). Wat een belevenis, wat een ongerepte natuur. De absolute rust, bijna geen toeristen. Slapen in een daktent in de open natuur. ’s Avonds lekker fikkie stoken. Genoeg wild en vogels om te spotten. Aangekomen bij Boteti rivier en de Makgadikgadi was de zebra trek op gang gekomen. Prachtig om te zien samen met al het andere wild.

  Vervolgens met een klein vliegtuigje naar de Okavango delta waar het water binnen begon te stromen. Opgehaald door onze fantastische gids Johnny die ons begeleidde met game drives, mokoro tocht, bushwandeling en boottocht. Wat een overweldigende natuur is dit, heel veel vogels (Johnny kent ze allemaal!) en wild.

  De tijd vliegt en op naar het volgende avontuur: een mobile trail door de Moremi Khwai, Savuti en Chobe, 2 nachten kamperen in elk park. Een voortreffelijke verzorging door Kapapa en Katchi, Ongelooflijk wat die mannen kunnen bereiden op een houtvuur. ’s Morgens vers brood, heerlijk. ’s Nachts olifanten op een paar meter langs je tent, dan weet je pas hoe klein je bent. Een spannende ervaring. De game drives met Moscow, onze gids geboren en opgegroeid in de streek, waren geweldig. Wat een observatievermogen, wat een kennis! Hij weet leeuwen snel te spotten, meestal als eerste.

  Een grote variatie aan wild en vogels gespot waaronder wilde honden, sabelantilope, honingdas, pofadder en secretarisvogel, naast al die olifanten, buffels, impala’s, gnoes, zebra’s, giraffen, nijlpaarden, visarenden, knobbelzwijnen, koedoe’s en leeuwen. En natuurlijk ook een paar luipaarden.

  De “sundowners” zijn onvergetelijk.

  De reis is geëindigd met een paar nachten in Livingstone bij de Victoria watervallen waar het water op zijn hoogst / wildst was.

  Wij hebben ontzettend genoten van ons avontuur.

  Oscar, bedankt voor het samenstellen van deze geweldige reis. Midden april/begin mei is een prima tijd. Perfecte timing met de zebra trek, het volstromen van de Okavango delta, spectaculaire Victoria watervallen, heerlijke temperaturen en een zeer grote variatie aan wild en vogels.

   

   

  Dit jaar (2023) voor de 2e keer via Afrika-Safaris.nl naar Afrika geweest. In 2019 Namibië en dit jaar Zimbabwe en Botswana. Oscar Haartman doet alleen Afrika en dat is een groot voordeel: hij kent alle plaatsen, bezoekt ze ook en weet echt waarover hij het heeft. Hierdoor weet hij een perfecte reis samen te stellen. Dit jaar het eerste stuk gecombineerd met de kinderen, daarna met z’n tweeën, ook dat was geen enkel probleem. Via hem 2 echt fantastische reizen gehad, alles perfect geregeld en een heel prettig contact. Voor Afrika is dit een echte aanrader!!!!!!

  Op 31 juli 2022 was het eindelijk zover! We vertrokken voor onze reis naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. In 2019 al troffen we Oscar Haartman op de vakantiebeurs in de Grote Kerk in Breda. Zijn enthousiasme voor het Afrikaanse continent spatte er van af, dus besloten we hem een plan voor onze reis te laten maken. Oscar luisterde goed naar onze wensen en aangezien we met z’n achten waren, waren die wensen divers. Door de pandemie moesten we onze reis helaas twee keer uitstellen en al die tijd hield Oscar contact en hield ons enthousiasme warm. Na zoveel voorpret kon de reis zelf toch alleen nog maar tegenvallen? Dat bleek zeker niet het geval. Alles was top geregeld en ook toen we problemen hadden met de vlucht en bagage was Oscar in de buurt om te ondersteunen. En wat kwamen we op mooie plekken, wat waren alle accommodaties perfect en met wat een fijne mensen kwamen we in contact. Oscar kent de beste accommodaties op de mooiste plekjes! Onze reis was onvergetelijk, Namibië, Botswana en Zimbabwe voor altijd in ons hart en Oscar in de buurt voor als we nog eens die kant op gaan.

  Michel, Nicole, Sep en Imme

  Ernest, Birget, Bas en Rens

  We zijn weer terug uit Botswana. Wat een verschrikkelijk vette reis!!!

  Ik ben superblij dat je op de beurs stond en over deze reis hebt verteld. We hebben zo’n mooie tijd gehad in Botswana en hebben veel meer dieren gezien dan we ooit durfden te hopen (o.a. 44 leeuwen, 8 luipaarden en we hebben meerdere jachtpartijen bijgewoond).

  Nogmaals bedankt!!!