­
Serra Cafema Camp overzicht ©Dana Allen

Serra Cafema Camp

Marienfluss Conservancy • Namibië

In het uiterste noordwesten van Namibië, aan de weelderige oevers van de Kunene Rivier, bevindt zich het intieme Serra Cafema Camp. Serra Cafema is een van de meest afgelegen bestemmingen van Namibië, in een werkelijk unieke setting. Het groene lint van de rivier vormt een enorm contrast met het droge, maanachtige landschap van de Namib. De noordelijke skyline wordt gedomineerd door de Cafema bergketen, de Portugese naam waaraan de lodge haar naam dankt. Gasten in Serra Cafema vallen 's nachts in slaap onder het geluid van het kabbelende water, terwijl ze overdag één van de droogste woestijnen op aarde verkennen.

Het kamp bestaat uit acht unieke rietgedekte chalets met canvas wanden, waarin een scherp oog voor detail uit alles blijkt. Elk chalet heeft een eigen en-suite badkamer en verhoogde veranda, en alle accommodaties gaan vrijwel geheel op in hun natuurlijk omgeving. De centrale dining en pool bieden daarbij een prachtig uitzicht over de Kunene Rivier.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Marienfluss Conservancy
Capaciteit 8 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Informatieve natuurtochten en begeleidde quad-tochten door de kwetsbare duinen stellen de gasten in staat om dit gebied in volle glorie te kunnen bewonderen. Daarbij wordt de grootste zorgvuldigheid betracht om de impact op het gebied zo beperkt mogelijk te houden, en het unieke, kwetsbare landschap te beschermen. Boottochtjes op de Kunene Rivier bieden de kans om de oase rond de rivier te verkennen, waarbij krokodillen en allerhande watervogels gezien kunnen worden. Ook wandelingen door het gebied zijn een hoogtepunt, net als een bezoek aan een Himba-nederzetting. Ook de bijzondere Fairy Circles, vreemde kale cirkels welke verspreid door het landschap voorkomen, kunnen uitstekend bekeken worden vanuit de Hartmann Vallei.

Marienfluss Conservancy

In het uiterste noorden van Namibië vormt de Kunene Rivier de grens tussen Namibië en Angola, en tevens de noordgrens van de 303 4000 hectare grote Marienfluss Conservancy. De rivier, welke in de regio de enige permanente bron van water is, wordt geflankeerd door een smalle strook vegetatie en palmbomen, en is een ware magneet voor de dieren uit de omgeving. Verder weg van de rivier zijn de enorm Marienfluss en Hartmann's Valleien te vinden, welke in regenachtige jaren in grazige vlakten transformeren. De vlakten zijn over het algemeen bedekt door zacht zand, slechts hier en daar onderbroken door taaie grassen, giftige Euphorbia's de mysterieuze 'Fairy Circles' en puur granieten rotsformaties. Wild zoals gemsbok, springbok, brown hyaena en Cape fox komt sporadisch voor, en ook kleine diersoorten verbazen door hun aanwezigheid in dit surrealistische landschap. De Kunene Rivier herbergt daarnaast Nijlkrokodillen, en levendige vogelpopulaties.

Zandduinen Serra Cafema ©Dana Allen Serra Cafema Camp map ©Wilderness Safaris Hoorn adder close-up Picknick ©Martin Benadie
­