­
Little Vumbura Cheetah ©Wilderness Safaris

Little Vumbura Camp

Okavango Delta • Botswana

Little Vumbura bevindt zich op een eiland begroeid met eeuwenoud Okavango-bos, in hetzelfde gebied als zuster-kamp Vumbura Plains. Het schaduwrijke kamp, speciaal ontworpen om in de omgeving weg te vallen, heeft 6 units welke uit hout en canvas zijn opgetrokken. Elke en-suite tent is ruim van opzet, met openluchtdouche en schitterend uitzicht over de omgeving. Te midden van de tenten ligt het hoofdgebouw, wat naast de diningruimte beschikt over een lees- en loungevertrek, plunge-pool, en riant dek wat uitzicht biedt over de overstromingsvlakten.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Kwedi Concession
 • Capaciteit
 • 6 en-suite tenten
 • Geopend
 • gehele jaar
Lilvumbura icons ©WS

Informeer voor details en beschikbaarheid

Mogelijkheden om wild en vogels te zien zijn het hele jaar door uitstekend. Omdat het kamp omgeven is door water, en dichtbij grote rivieren ligt, zijn wateractiviteiten de focus in het kamp. Traditionele houten 'Mokoro's' glijden over de ondiepe vlakten, en motorboten verzorgen boottochtjes over de diepere kanalen. Daarbij delen de ervaren gidsen hun ongeëvenaarde kennis van de natuur met de gasten. De open savannes worden middels gamedrives verkend, in open 4x4 Land Rovers. Ook zijn (op verzoek) natuurwandelingen mogelijk, waarmee de Afrikaanse natuur vanuit een totaal ander perspectief kan worden ervaren.

Kwedi Concession

De Kwedi Concession in het noordelijk gedeelte van de Okavango Delta beslaat circa 90.000 hectare, en omvat de gebieden die bekend staan als de Duba Plains en Vumbura. Het westelijk gedeelte, met het grote Duba Island, staat gedurende het seizoen regelmatig onder water, waardoor kleine palmeilandjes overblijven. Het oostelijke deel bestaat uit diverse habitats: permanent moeras, gebieden die in het seizoen overstromen, met acacia 's begroeide stukken en Mopane / Kalahari Appleleaf zone's. De concessie wordt geleased van vijf gemeenschappen via de Okavango Community Trust, een baanbrekend samenwerkingsverband wat erop is gericht om de opbrengsten van ecotoerisme te delen met de plaatselijke bevolking. Duba Plains staat bekend om de confrontaties tussen grote kuddes buffels en troepen leeuwen, maar ook om de mogelijkheden om kleinere, minder bekende carnivoren te zien, zoals de aardwolf, bat-eared fox en de side-striped Jackal. Vumbura is het thuis van een bredere variëteit aan groot wild, waaronder allerlei soorten antilopen, olifanten, buffels, nijlpaarden en giraffe. Grote roofdieren zijn uiteraard ook aanwezig, leeuwen, gevlekte hyena, luipaard, wilde honden en cheetah worden allemaal regelmatig gezien. De vogelstand is overvloedig, met daaronder enkele zeer bijzondere varianten zoals de Rosy-throated Longclaw, Black Coucal en Wattled Crane. In de meer beboste gebieden komen daarnaast de White-breasted Cuckooshrike en de Racket-tailed Roller voor.

 • Lilvumbura leopard ©Dana Allen
 • Little Vumbura map ©Wilderness Safaris
 • Lilvumbura Pel's fishingowl in flight ©Dana Allen
­