­
LeopardPrint ©Dana Allen

Jacana Camp

Okavango Delta • Botswana

Jacana Camp is het toonbeeld van een echt Okavango Delta water-camp. Het is gesitueerd op een wonderschoon eiland, in een gebied wat wemelt van het wild en de vogels. Het gebied - een labyrint van kanaaltjes en papyrus-velden - wordt verkend middels traditionele 'Mokoro's', wat idyllische herinneringen oproept aan lang vervlogen tijden.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Jao Concession
 • Capaciteit
 • 5 Meru stijl tenten
 • Geopend
 • gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

De accommodatie bestaat uit vijf Meru-stijl tenten, elk gebouwd op een verhoogd platform met veranda voor optimaal uitzicht. De en-suite badkamer is ommuurd, maar zonder dak, voor ongehinderd uitzicht op de schitterend Afrikaanse hemel. De eetruimte is gesitueerd op een verhoogd houten dek tussen twee enorme wilde vijgen, en wordt omringd door een dichte begroeiing van wilde dadel-palmen. Het lager gelegen gedeelte herbergt naast een traditioneel kampvuur ook een knusse lounge met groot terras met uitzicht op de omringende wateren. Hierachter bevindt zich een tweede ontspanningsruimte, met hangmatten. Regelmatig wordt gedineerd in een traditionele Afrikaanse 'boma', een door takken en bomen beschermde buitenplaats.

Jacana is in alle opzichten een water-kamp, en biedt het gehele jaar door Mokoro safaris, waarbij bezoekers door de gidsen in een kleine boomstam-kano rond worden gevaren. Ook gamedrives zijn mogelijk, als het waterniveau in de delta gezakt is -meestal tussen oktober en april.

Jao Concession

Dicht bij de 'steel' van pan die de Okavango Delta vormt, in het noordwesten ligt de 60.000 hectare grote Jao Concession. De vegetatie in het gebied verschilt van oost naar west: van de magische Jao Flats - een schilderachtige overstromingszone met weelderige palm-eilanden en oevervegetatie - naar het drogere Hunda Island, wat bedekt is met acacia's en Mopane Woodland, en een droog toevluchtsoord vormt tijdens de jaarlijkse overstromingen in de Delta. Rond de Jao Flats leven spectaculaire kuddes red lechwe, immer gevolg door de rovers aan de top van de voedselketen: leeuw en luipaard. Andere veel voorkomende soorten zijn tessebe, gnoe, giraffe, olifant, nijlpaard en krokodillen. De bijzondere Sitatunga worden sporadisch gezien, en waarnemingen van de spotted-neck otter zijn frequent. De drogere gebieden in het westen worden bevolkt door dezelfde soorten, waarbij opvallend grotere concentraties van gnoes en zebra's gezien kunnen worden. Ook de mogelijkheden om vogels te observeren zijn uitzonderlijk. Aan de oostelijke kant zijn grote aantallen van de bedreigde Wattled Crane, en de Slaty Egret, Rosy-throated Longclaw, Pel's Fishing Owl en Lesser Jacana te vinden, terwijl het westelijke, drogere gebied ideaal leefgebied is voor onder andere Crimson-breasted Shrike, Dickinson's Kestrel en Meyer's Parrots.

 • Jacanacamp antelope ©Dana Allen
 • Jacana map ©Wilderness Safaris
 • Jacanacamp greatexperience ©Dana Allen
­