Afrika safaris

Uganda

Uganda is een uitgestrekt land en leent zich perfect om met eigen gids of chauffeur te verkennen. Niet alleen is het hierdoor mogelijk om de grote natuurlijke diversiteit te leren kennen, maar het is ook dé manier om het dagelijks leven in Uganda op een laagdrempelige manier te volgen. Tussen de parken door zijn er allerlei leuke culturele uitstapjes en bezoekjes te maken, een reis zonder dit culturele aspect zou het land echt te kort doen!

Die natuurlijke diversiteit is om je vingers bij af te likken: het grote safari-wild, spectaculair vogelleven, en vele primaten, waaronder chimpansees en de geweldige berggorilla in Bwindi Impenetrable National Park.

Beschrijving

Op safari in Uganda

Uganda, de ‘Parel van Afrika’, zoals het werd genoemd door Winston Churchill, wordt gekenmerkt door een relatief droge en platte savanne in het noorden. In het westen zijn groene bergen en uitgestrekte dichte en opmerkelijk weelderige bossen vindt u in de centrale regio. Het land is de thuisbasis van een verbazingwekkend divers aanbod van Afrikaanse wilde dieren, waaronder de bedreigde berggorilla, die kan worden gevonden in het ondoordringbare Bwindi Forest. Een populaire plek voor wildspotten is Queen Elizabeth National Park, dat vier van de Big Five, kleurrijke flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha herbergt. Outdoorliefhebbers kunnen hun adrenaline fixeren met tal van activiteiten zoals wildwaterraften, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden. Voeg daarbij de vriendelijke lokale bevolking, ontluikende cultuur en een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants. Het is gemakkelijk te zien waarom Uganda zichzelf een reputatie heeft verworven als ‘Afrika’s vriendelijkste land’.

Natuurgebieden in Botswana

Queen Elizabeth National Park

Het Queen Elizabeth National Park is het populairste savanne park in Uganda. Het is een fantastische locatie om leeuwen te zien, inclusief de boomklimmende leeuwen. Het is voor een safari één van de beste bestemmingen om naartoe te gaan. Waarom nog meer? Een grote diversiteit aan habitats, waaronder: meren, savannegraslanden, bossen en wetlands. En de grootste verscheidenheid aan grote zoogdieren in het land. Ballonsafari’s, Chimp tracking, boottrips, volgelspotten en vier van de ‘Big Five’; alles is mogelijk.

Bwindi impenetrable National Park

Een safari naar Bwindi Forest is een bezoek aan een van de meest bijzondere plekken op aarde. Sinds 1994 ontvangt het park reizigers uit de hele wereld om epische gorillatracking te ervaren. Ervaar zelf ook de magie van het gorillaland. Maar ook bijzondere verscheidenheid aan flora, verbazingwekkende wilde dieren, spectaculaire watervallen en ongerepte rivieren.

Eigenschappen

Land

Uganda

Taal

Engels, Tswana

Thema

Family, Fishing, Wijn

Klimaat Uganda

Uganda heeft een subtropisch klimaat vanwege de ligging op de evenaar. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 26 graden Celsius. In december, januari en februari is het zelfs nog wat warmer. In Uganda kan regen het hele jaar aanhouden. Er zijn twee regenseizoenen in Uganda: maart en april, en in oktober en november. Het grote voordeel hiervan is dat het groene karakter van het land naar boven komt. De chimpansees komen af op het eten, vooral de vruchten, die aan de bomen groeien. Het beste moment om Uganda te bezoeken is tussen de regenseizoenen door.