­
Damaraland desert elephant ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Namibia Kunene

9 - 11 nachten • Noord-west Namibië

De Kunene-regio van Namibië biedt eindeloze vergezichten over vlakten, oeroude valleien, ruige bergtoppen, en een verlaten kustlijn. Behalve het adembenemende aangezicht biedt het gebied ook een spectaculair - aan het leven in de woestijn aangepast -dierenleven. Onder haar inwoners is een grote populatie van de bedreigde zwarte woestijnneushoorn. In Desert Rhino Camp krijgt u de kans om kennis te maken met het baanbrekende natuurbeschermingswerk van de Save The Rhino Trust. Bovendien gaat u tijdens een wandeling op zoek naar deze schitterende dieren. Zomaar een ingredient voor een fantastische safari!

Palmwag - South

3 nachten

Desert Adapted Rhino ©Martin Benadie

Een immens gebied (twee keer zo groot als Luxemburg) waarin een verrassend grote variëteit van wild leeft, wat specifiek aangepast is aan het leven in de woestijn. Daaronder ook de grootste in het wild levende populatie zwarte woestijnneushoorn. Verder vindt men oryx, mountain zebra en woestijnleeuwen.

Kies: Desert Rhino Camp

Skeleton Coast

3 – 4 nachten

Hoanib spring2 ©Olwen Evans

Gelegen in een afgelegen deel van het Kaokoveld, wat gekenmerkt wordt door bergen, uitgestrekte vlakten, droge rivierbeddingen, oasen in de woestijn, èn de kustlijn van de Atlantische Oceaan - en bewoond door fascinerende dieren, variërend van olifant tot leeuw en giraffe tot antilope.

Kies: Hoanib Skeleton Coast Camp

Kunene

3 – 4 nachten

Sanddunes Serra Cafema ©Dana Allen

Een oogstrelende woestijnomgeving, traditionele semi-nomadische culturen en exclusiviteit van de hoogste plank... Allemaal te vinden aan de oevers van de Kunene Rivier in het meest afgelegen gedeelte van Namibië.

Kies: Serra Cafema Camp

Natuur in Namibië

Wellicht lijkt het land op het eerste gezicht kaal en levenloos, maar hoe anders en verbluffend is de werkelijkheid: 650 soorten vogels en 80 soorten grote zoogdieren, waarvan een flink aantal (14 vogels en 15 zoogdieren) vrijwel uitsluitend in Namibië voorkomen. En om nog maar een aantal te noemen: Namibië herbergt maar liefst 240 soorten reptielen!

Etosha National Park is de parel van Namibië waar het groot wild betreft: er zijn grote concentraties dieren te vinden, in een spectaculair gebied wat grote tegenstellingen kent. Naarmate men meer naar het zuiden afzakt, wordt de dichtheid van het grote wild wat minder, maar verdwijnen doen zij zeker niet. Wild zoals springbok, gemsbok, wildebeest, Burchell's zebra, Hartmann's mountain zebra, waterbuck, red hartebeest, giraffe, eland en de endemische black-faced impala kunnen op vele plekken gezien worden. Ook leeuwen, olifanten, en zwarte en witte neushoorns hebben zich perfect aangepast aan de barre, droge omstandigheden.

  • Hoanib Gemsbok ©Dana Allen

­