­
Namibia_Dunes_SS ©Simon Stubbs

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Essential Namibia

8 - 11 nachten • Centraal Namibië

De weinige steden van Namibië zijn omgeven door eindeloze landschappen. De vele nationale parken en wildreservaten herbergen een enorme variëteit van dierenleven in een veelheid van verschillende ecosystemen. De suggestie 'Essential Namibia' combineert drie van de beste gebieden: de rode zandduinen van Sossusvlei, de onbewoonde wildernis van Damaraland, en de witte zoutvlakten van Etosha National Park.

Sossusvlei

2 – 3 nachten

 Kulala Desert Ballooning ©Mike Myers

Ervaar 's werelds hoogste zandduinen in de oeroude en spectaculaire Namib woestijn. Het gebied staat bekend als de 'Zandzee' en de duinen zijn zelfs vanuit de ruimte waar te nemen.

Kies: Little Kulala of Kulala Desert Lodge

Damaraland

3 – 4 nachten

Damaraland Elephant ©Dana Allen

Uitgestrekte landschappen, unieke natuur die volledig aan de woestijn aangepast is en sterke culturele elementen, allen tezamen gebracht in bekroonde 'community conservancies'. Ook zijn er rotsschilderingen en wonderlijke geologische fenomenen te vinden.

Kies: Damaraland Camp of Doro Nawas Camp

Etosha

3 – 4 nachten

Onagava Lodge view ©Dana Allen

De enorme Etosha Pan - gekenmerkt door vlakten vol dieren, een unieke topografie, en een netwerk van drinkplaatsen om het wild te bekijken - is een hoogtepunt in dit gebied wat in ieder bezoek aan Namibië voor zou moeten komen.

Kies: Little Ongava, Ongava Lodge, Ongava Tented Camp of Andersson's Camp

Natuur in Namibië

Wellicht lijkt het land op het eerste gezicht kaal en levenloos, maar hoe anders en verbluffend is de werkelijkheid: 650 soorten vogels en 80 soorten grote zoogdieren, waarvan een flink aantal (14 vogels en 15 zoogdieren) vrijwel uitsluitend in Namibië voorkomen. En om nog maar een aantal te noemen: Namibië herbergt maar liefst 240 soorten reptielen!

Etosha National Park is de parel van Namibië waar het groot wild betreft: er zijn grote concentraties dieren te vinden, in een spectaculair gebied wat grote tegenstellingen kent. Naarmate men meer naar het zuiden afzakt, wordt de dichtheid van het grote wild wat minder, maar verdwijnen doen zij zeker niet. Wild zoals springbok, gemsbok, wildebeest, Burchell's zebra, Hartmann's mountain zebra, waterbuck, red hartebeest, giraffe, eland en de endemische black-faced impala kunnen op vele plekken gezien worden. Ook leeuwen, olifanten, en zwarte en witte neushoorns hebben zich perfect aangepast aan de barre, droge omstandigheden.

  • Etosha lineup ©Mike Myers

­