­
Okavango Beauty ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Essential Botswana

8 - 11 nachten • Okavango / Linyanti

Botswana heeft werkelijk alles in huis om zich een eersteklas safari-bestemming te mogen noemen, niet alleen door de diversiteit van de natuur, maar ook omdat het land op verantwoorde wijze omgaat met haar natuurlijke rijkdom. Het 'Essential Botswana' pakket combineert twee vruchtbare en iconische gebieden in Botswana: de Okavango Delta - een verbluffend mooi overstromingsgebied - en de Linyanti regio in het noorden van Botswana; een gebied met grote concentraties wild, prachtige bossen en eigenzinnige waterwegen.

Okavango 'Land' Camps

3 – 4 nachten

 Chitabe Lediba Rainbow ©Dave Hamman

Voornamelijk game-drives en soms natuurwandelingen (afhankelijk van seizoen en locatie) waarin de overstromingsvlakten, bosgebieden en grotere eilanden van de Okavango Delta verkend worden.

Kies: Mombo, Little Mombo, Vumbura Plains, Little Vumbura, Duba Plains, Kwetsani, Jao, Tubu Tree, Chitabe, Chitabe Lediba, Banoka of Seba Camp

Okavango 'Water' Camps

2 – 3 nachten

Jacana Camp overview ©Dana Allen

Karakteristieke Okavango ervaringen – vaar met 'mokoro' kano of motorboot door idyllische waterwegen. De Okavango Delta is een wonderlijk en verbuffend natuurfenomeen.

Kies: Xigera, Vumbura Plains, Little Vumbura, Jacana, Pelo of Seba Camp

The Linyanti Region

3 – 4 nachten

Savuti lion ©Dana Allen

Uitstekend te combineren met ieder Okavango Delta camp; zeer verschillende natuur, gezonde aantallen roofdieren en seizoensconcentraties van prooidieren.

Kies: Kings Pool, DumaTau, Selinda, of Savuti Camp

Opmerking: Vumbura Plains, Little Vumbura, Duba Plains, Banoka, Jao en Seba bieden zowel land als water activiteiten gedurende bepaalde delen van het jaar, afhankelijk van het waterniveau in de Delta.

Natuur in Botswana

Botswana is wellicht de meest ultieme bestemming in Afrika om op safari te gaan. Elk jaar vult de Okavango Delta zich met regenwater vanuit het vochtige centraal Afrikaanse hoogland, waardoor er tot diep in de Kalahari Woestijn een unieke delta ontstaat waarin een enorme diversiteit aan flora en fauna tot bloei komt. De mogelijkheden om het wild te bekijken zijn het gehele jaar uitstekend, maar daarnaast is het de schoonheid van waterrijke wonderland die de bezoekers zonder uitzondering in vervoering brengt. Ten noord-oosten van de Okavango Delta zijn Chobe en Linyanti Game Reserve te vinden, waar de vele afwisselende en aaneengesloten habitats een gigantische natuurgebied vormen wat bekend staat om haar roofdieren en grote concentraties wild, en olifanten in het bijzonder. De graslanden van de Kalahari en de maanachtige aanblik van de Makgadikgadi zoutvlakten vormen een fantastische aanvulling èn contrast met het weelderige, dierenrijke noorden.

Er zijn niet minder dan 580 soorten vogels geregistreerd in Botswana, evenals 75 soorten groot wild, en meer dan 80 verschillende vissoorten. Maar bovenal is het een gevoel van ongereptheid en ongehinderd functionerende ecosystemen welke de grootste indruk op haar bezoekers achter laat.

  • Jacanacamp island ©Dana Allen

­