­
Abu Elephant Experience ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Botswana Contrasts

8 - 14 nachten • CKGR / Okavango / Vic Falls

Botswana is een van de beste safari-bestemmingen in Afrika, en de prachtige Okavango is vaak de spil van een Botswana-reis. Er zijn echter een aantal opwindende variaties beschikbaar, in en rond de Delta, waarin andere ervaringen en andere natuurschoon centraal staat. De suggestie 'Botswana Contrast' toont een aantal van deze alternatieven, welke zowel voor nieuwe als voor doorgewinterde Botswana-gangers erg interessant kunnen zijn.

Centraal
Kalahari

3 – 4 nachten

 Kalahari plains ©Dana Allen

De immense, droge Kalahari met haar unieke flora en fauna vormt een schitterend contrast met de Okavango en Linyanti gebieden.

Kies: Kalahari Plains Camp

Okavango Olifanten-
beleving

3 – 7 nachten

Seba elephant meeting ©Wilderness Safaris

De ultieme olifanten-safari van Afrika, met een hoog educatief karakter - waaronder essentiële bescherming en onderzoek, wat zich tot over de grenzen van Botswana uitstrekt.

Kies: Abu of Seba Camp

Victoria
Watervallen

2 – 3 nachten

Riverclub Victoria Falls ©Dana Allen

De perfecte 'grand finale' van elke reis door Botswana. Kies uit spannende en spectaculaire activiteiten rond de rivier, eenvoudige ontspanning, of het bekijken van de natuur in de omgeving.

Kies: The River Club of Toka Leya (beiden aan de Zambiaanse kant van de Zambezi Rivier)

Natuur in Botswana

Botswana is wellicht de meest ultieme bestemming in Afrika om op safari te gaan. Elk jaar vult de Okavango Delta zich met regenwater vanuit het vochtige centraal Afrikaanse hoogland, waardoor er tot diep in de Kalahari Woestijn een unieke delta ontstaat waarin een enorme diversiteit aan flora en fauna tot bloei komt. De mogelijkheden om het wild te bekijken zijn het gehele jaar uitstekend, maar daarnaast is het de schoonheid van waterrijke wonderland die de bezoekers zonder uitzondering in vervoering brengt. Ten noord-oosten van de Okavango Delta zijn Chobe en Linyanti Game Reserve te vinden, waar de vele afwisselende en aaneengesloten habitats een gigantische natuurgebied vormen wat bekend staat om haar roofdieren en grote concentraties wild, en olifanten in het bijzonder. De graslanden van de Kalahari en de maanachtige aanblik van de Makgadikgadi zoutvlakten vormen een fantastische aanvulling èn contrast met het weelderige, dierenrijke noorden.

Er zijn niet minder dan 580 soorten vogels geregistreerd in Botswana, evenals 75 soorten groot wild, en meer dan 80 verschillende vissoorten. Maar bovenal is het een gevoel van ongereptheid en ongehinderd functionerende ecosystemen welke de grootste indruk op haar bezoekers achter laat.

  • Jacanacamp island ©Dana Allen

­