­
Mvuu Boating ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Liwonde & Lake Malawi

5 - 8 nachten • Centraal Malawi

Malawi is een warm en gastvrij land waar bezoekers grote verscheidenheid in natuur en beleving kunnen vinden: prachtige natuur, fascinerende parken en enkele van de vriendelijkste mensen in Afrika. Twee van haar meest bekende attracties zijn het prachtige Liwonde National Park, en Lake Malawi, het enorme meer wat geroemd wordt om haar gouden stranden, kristalheldere wateren en eindeloze variëteit van kleurige cichliden (vissen).

Liwonde National Park

3 – 4 nachten

Mvuucamp boat elephant ©Dana Allen

Malawi's meest vooraanstaande natuurpark, gelegen aan één van Afrika's grootse rivieren: de Shire. Grote concentraties olifanten, nijlpaarden en sable antilopen kunnen worden gezien tijdens game-drives, boottochten en natuurwandelingen. Ook de bedreigde zwarte neushoorn is er te bewonderen, binnen een beschermingsprogramma van natuurorganisaties.

Kies: Mvuu Lodge of Mvuu Camp

Lake Malawi National Park

2 – 4 nachten

Mumbo Island kayaking ©Wilderness Safaris

Het eerste zoetwater National Park van Afrika; in het leven geroepen om de verbluffende diversiteit aan vissoorten te beschermen. De setting van eilandjes en oever-stranden is idyllisch. Zoekt u ontspanning? Ga lekker liggen op het eigen strand. Bent u in een actieve bui? Stap in de kajak, en peddel om de eilanden door het prachtig blauwe water.

Kies: Mumbo Island Camp

Natuur in Malawi

De eerste en meest in het oog springende impressie van Malawi wordt gevormd door Lake Malawi. Het gigantische meer is ontstaan tijdens de vorming van de Great Rift Valley, een breuklijn welke van noord naar zuid over het Afrikaanse continent loopt, en gezien wordt als de grootste 'scheur' die zich op enig landoppervlak op aarde bevindt. De geologische slenk vormt een trog tussen de omliggende bergen en plateaus, waarin het meer en het omliggende laagland gelegen zijn. Deze combinatie van kenmerken zorgt ervoor dat één van de smalste landen in Afrika meteen ook enorm divers is, met een grote verscheidenheid aan klimaten, hoogten, typen landschap, flora en fauna.

Veel van de overweldigende onderwater-schoonheid van Malawi wordt beschermd binnen Lake Malawi National Park, aan de zuidzijde van het meer bij Cape Maclear. Verder van de grenzen van het meer af klimt de aardbodem sterk, tot heuvels en bergkloven met omlaag stortende rivieren en steile valleien. De hoger gelegen gebieden, zoals het prachtige Nyika National Park, zijn koeler en natter dan de lager gelegen vlaktes, en worden bedekt met bergweide begroeiing en stukken bos, waarin karakteristieke soorten als Roan en Eland voorkomen.

In het dichtbevolkte zuiden van Malawi liggen Liwonde en Lengwe National park, en Majete Game Reserve, allen subtropische contrasten met de beschermde gebieden in het noorden. Dit is waar het merendeel van de olifantenpopulatie van Malawi zich bevindt, en alleen hier zijn de schichtige Nyala antilopen in Malawi te vinden.

­