­
Chinteche Mountainbiking ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Nyika & Lake Malawi

6 - 8 nachten • Noord Malawi

Malawi biedt haar bezoekers een adembenemende natuurlijke diversiteit. Een van haar unieke kenmerken is het Afrikaanse hoogland-gebied Nyika National Park. Het fascinerende Nyika Plateau staat bekend om haar glooiende heuvels, alpenweiden, en groenblijvende bossen waarin het wemelt van de endemische diersoorten. De hoogte van het gebied heeft voor een unieke habitat gezorgd, met groot wild en prachtige natuurschoon.

Een reis in Malawi is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Lake Malawi te brengen. Het Central Lakeshore gebied is de perfecte bestemming om te ontspannen, maar biedt ook enkele verrassende aquatische activiteiten: Lake Malawi wordt geroemd om de overvloed en verscheidenheid aan vissoorten, en bevat een grotere diversiteit aan zoetwatervissoorten dan ieder ander meer op aarde, en er zijn zelfs meer soorten te vinden dan in Europa en Noord-Amerika samen.

Nyika National Park

3 – 4 nachten

ChelindaCamp zebra in cloud ©Dana Allen

Het grootste park van Malawi, en tevens het enige Afro-montane big game gebied in Afrika. De schilderachtige hoogvlakten en bosgebieden herbergen goede populaties luipaard, hyena, roan, zebra en eland, en daarnaast enorme aantallen vogelsoorten en orchideeën. Het gebied is werkelijk uniek.

Kies: Chelinda Lodge of Chelinda Camp

Central Lakeshore Malawi

3 – 4 nachten

Chinteche Inn airview ©Dana Allen

Geniet van ongecompliceerde gastvrijheid en kom tot rust op één van Lake Malawi's fijnste strand-oevers. In de omgeving van de Inn kunt u in contact komen met enkele van de vriendelijkste mensen in Afrika, en kan genoten worden van lokale cultuur en gebruiken.

Kies: Chintheche Inn

Natuur in Malawi

De eerste en meest in het oog springende impressie van Malawi wordt gevormd door Lake Malawi. Het gigantische meer is ontstaan tijdens de vorming van de Great Rift Valley, een breuklijn welke van noord naar zuid over het Afrikaanse continent loopt, en gezien wordt als de grootste 'scheur' die zich op enig landoppervlak op aarde bevindt. De geologische slenk vormt een trog tussen de omliggende bergen en plateaus, waarin het meer en het omliggende laagland gelegen zijn. Deze combinatie van kenmerken zorgt ervoor dat één van de smalste landen in Afrika meteen ook enorm divers is, met een grote verscheidenheid aan klimaten, hoogten, typen landschap, flora en fauna.

Veel van de overweldigende onderwater-schoonheid van Malawi wordt beschermd binnen Lake Malawi National Park, aan de zuidzijde van het meer bij Cape Maclear. Verder van de grenzen van het meer af klimt de aardbodem sterk, tot heuvels en bergkloven met omlaag stortende rivieren en steile valleien. De hoger gelegen gebieden, zoals het prachtige Nyika National Park, zijn koeler en natter dan de lager gelegen vlaktes, en worden bedekt met bergweide begroeiing en stukken bos, waarin karakteristieke soorten als Roan en Eland voorkomen.

In het dichtbevolkte zuiden van Malawi liggen Liwonde en Lengwe National park, en Majete Game Reserve, allen subtropische contrasten met de beschermde gebieden in het noorden. Dit is waar het merendeel van de olifantenpopulatie van Malawi zich bevindt, en alleen hier zijn de schichtige Nyala antilopen in Malawi te vinden.

­