­
Namibia Dunes ©Simon Stubbs

Route in het kort

  • Dag 1 & 2: Vlieg vanuit Windhoek naar Little Kulala, Kulala Wilderness Reserve, Sossusvlei • het beroemde decor van rode duinen biedt rust, weidsheid en spectaculaire ontmoetingen
  • Dag 3 & 4: Vervolg de reis per vliegtuig naar Damaraland Camp, Torra Conservancy, Damaraland • geniet van de schitterende panorama's en de imposante diversiteit van dit droge gebied
  • Dag 5 & 6: Vlieg naar Ongava Lodge, Ongava Game Reserve, Etosha • verken het schitterende Ongava Game Reserve, en breng een bezoek aan Etosha National Park
  • Dag 7: Terugvlucht naar Windhoek.

Best of Namibia Circuit

7-daagse rondreis • Namibië

De rondreis 'Best of Namibia Circuit' is een vliegsafari langs de beste en mooiste gebieden van Namibië: de legendarische rode duinen van Sossusvlei, het ruige landschap van de Damaraland regio, en het wereldberoemde Etosha National Park, met haar enorme concentraties spectaculair wild. De accommodatie tijdens deze reis bestaat uit kleine, luxueuze kampen, gelegen in private reservaten en natuurgebieden. De vluchten worden verzorgd door Wilderness Air, waarmee een naadloze aansluiting tussen de bestemmingen gegarandeerd wordt. De rondreis maakt het mogelijk om de spectaculaire gebieden van Namibië beter te leren kennen, inzicht te krijgen in het bijzondere dierenleven, en te genieten van adembenemende sterrenhemels. In aanvulling daarop biedt de reis nog een spectaculair facet: het stelt de reizigers in staat om het schitterende Namibië vanuit de lucht te leren kennen!

Namibië is het synoniem voor open ruimte: de concessies uit het pakket bieden een ongelooflijke 30.000 hectaren per gast! Ook is het land het thuis van zeer uiteenlopende en unieke ecosystemen, zoals de Namib, de oudste woestijn ter wereld, en Etosha met haar zoutpannen, evenals fascinerende lokale culturen en gemeenschappen.

De route kan eenvoudig uitgebreid worden met een aantal spectaculaire andere bestemmingen, zoals het verbluffend mooie Skeleton Coats, of Serra Cafema aan de oevers van de Kunene Rivier; het thuis van de Himba-bevolking

DETAILS

Land Namibië
Gebieden Sossusvlei, Damaraland, Etosha
Minimum aantal 2 gasten
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid
OngavaLodge view ©Dana Allen   OngavaLodge interior ©Dana Allen

Dag 1 & 2: Little Kulala • Kulala Wilderness Reserve • Sossusvlei

Vertrek vanuit Windhoek voor een vlucht richting Sossusvlei, en verblijf twee dagen in Kulala Wilderness Reserve, het ideale uitgangspunt om de schoonheid van deze regio te verkennen. Activiteiten in Little Kulala beginnen 's ochtends met een gamedrive naar de spectaculaire rode duinen van Sossusvlei; dé plek om van het schitterende landschap te genieten, en spectaculaire foto's te maken.

In Kulala Wilderness Reserve, een 40.000 hectaren groot natuurgebied, worden allerlei vormen van wildlife gevonden, veelal aangepast aan het leven in de woestijn. Het gebied grenst aan het enorme Naukluft National Park, en is de toegangspoort tot de Sossusvlei duinen, welke soms meer dan 300 meter boven het oppervlak uitstijgen. De nadruk tijdens de verkenningen ligt op de kleinere woestijn-fauna, de spectaculaire omgeving, en de schitterende nachtelijk hemel. Ook groter wild kan hier vaak worden waargenomen, met soorten als de struisvogel, springbok en gemsbok, en carnivoren als de Bat-eared Fox, Cape Fox, cheeta en Black-backed Jackal.

Dag 3 & 4: Damaraland Camp • Torra Conservancy • Damaraland

Geniet van een drie uur durende vlucht over de Namib Desert, waarin de woestijn en de spectaculaire Skeleton Coats vanuit een totaal ander perspectief bekeken kunnen worden. Vlak voor het einde van de vlucht buigt de route landinwaarts af, richting noordelijk Damaraland, waar de volgende twee nachten doorgebracht zullen worden. Hier worden de zanderige duinen achter gelaten, en bestaat het landschap uit een eeuwenoude rotsachtige bodem, stammend uit een vorige ijstijd.

De 352.200 hectaren metende Torra Conservancy is een enorm, ruig en rotsachtig gebied, wat lineair doorsneden wordt door oasen in oude rivierbeddingen. De spectaculaire topografie wordt versterkt door een onvoorstelbare stilte en ruimte. In de Torra concessie is een divers pallet te vinden met aan de droogte aangepaste flora en fauna, waaronder verschillende kuddes van de typisch woestijnolifant. Daarnaast zijn flinke aantallen Hartmann's Mountain Zebra, giraffe, springbok en gemsbok te vinden, en allerlei bijzondere plantensoorten. De Torra Conservancy is het resultaat van een zeer succesvol partnerschap tussen Wilderness Safaris en de lokale Torra gemeenschap, wat als voorbeeld en bron van inspiratie geld voor gemeenschappen en natuurbeschermers door geheel Afrika.

Ongava lioness ©Dana Allen   Damaraland trunksup ©Dana Allen   Hoanib olifant ©Olwen Evans

Dag 5 & 6: Ongava Lodge • Ongava Game Reserve • Etosha

Via een volgende vlucht per klein vliegtuigje ( ca 1 uur) wordt op dag 5 verplaatst naar Ongava Game Reserve, voor een verblijf van twee nachten in Ongava Lodge. Dit intieme kamp ligt schitterend gesitueerd op een rotsachtige heuvelrug, met uitzicht over een drukbezochte drinkplaats en weidse vlakten in de verte. Ongava is een schitterend privaat reservaat van 30.000 hectaren, wat grenst aan het bekende Etosha National Park. Het reservaat is een succesverhaal op gebied van natuurbescherming, en een paradijs voor grote aantallen wild. Daaronder zijn leeuwen, gnoe, springbok, gemsbok, Hartmann's mountain zebra, red hartebeest, giraffe, eland, en de grootste populatie met inheemse black-faced impala buiten Etosha National Park. Het reservaat staat ook bekend om de succesvolle herintroductie van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Ook het vogelleven in het gebied is buitengewoon rijk en gevarieerd, met waarnemingen van 340 verschillende soorten. Daaronder zijn 10 van 14 inheemse vogels in Namibië, zoals de White-tailed Shrike, de Short-toed Rock Thrush, Hartlaub's Francolin, Rüpell's Parrot en roofvogels in overvloed. Door de ligging op slechts 4,5 kilometer van van Etosha's Andersson Gate, biedt Ongava ook uitstekende toegang tot de rijke gronden van west-Etosha, de bekende natuurbestemming in Namibië.

  • Etosha lineup ©Mike Myers
­