­
Linyanti Discoverer Campfire ©Dana Allen

Route in het kort

  • Dag 1, 2 & 3: Vertrek vanuit Maun (Botswana) en vlucht naar Central Kalahari Game Reserve • Game Drive naar Deception Valley Trails Camp
  • Dag 4 & 5: Overland-route naar Maun (ongeveer 6 uur) • vlucht naar Xigera Camp, Okavango Delta
  • Dag 6, 7 & 8: Vlucht naar Linyanti Discoverer Camp, Linyanti Concession
  • Dag 9: Vlucht naar Kasane voor een boot-cruise in Chobe National Park • rit naar Toka Leya Camp, Livingstone (Zambia)
  • Dag 10: Rondleiding langs de Victoria Watervallen • rit naar Livingstone Airport

Botswana Summer Encounter

10-daagse rondreis • Botswana & Zambia

Tijdens de Botswana Summer Encounter staat het onluikende dierenleven centraal, in eersteklas natuurgebieden welke slechts door weinigen bezocht worden. De reis begint in de versteende riviervallei van Deception Valley, Central Kalahari Game Reserve. Hier lokken de sporadische zomerregens het wild in grote getale naar de woestijnvalleien, wat tot spectaculaire ontmoetingen leidt. Hierna wordt verplaatst naar de altijd vruchtbare eilanden van de Okavango Delta, en haar kristalheldere waterwegen - één van de meest fascinerende ecosystemen op aarde. De volgende drie dagen worden doorgebracht in de met wild gevulde Linyanti en Chobe River omgeving, een belangrijk gebied wat grenst aan de Delta. De reis eindigt in stijl, bij de wereldberoemde Victoria Watervallen, aan de Zambiaanse kant van de Zambezi Rivier.

DETAILS

Landen Botswana & Zambia
Gebieden Central Kalahari Game Reserve, Okavango Delta, Linyanti en Livingstone
Accommodaties Deception Valley Adventurer Camp, Xigera Camp, Linyanti Discoverer Camp, Toka Leya Camp
Geopend tussen december en februari
Minimum - Maximum aantal 2 - 8 gasten
Duur 10 dagen - 9 nachten
Startpunt Maun (Botswana)
Eindpunt Livingstone (Zambia)
Informeer voor details en beschikbaarheid
Jacanacamp overview ©Dana Allen   Kaart Botswana Summer Encounter ©Wilderness Safaris   Xigera Campfire DA ©Dana Allen

Over Discoverer Explorations

Discoverer Explorations zijn compleet verzorgde begeleide reizen, met accommodatie varierend van permanente bushcamps in private concessies tot comfortabele lodges. De accomodatie in de exclusieve bushcamps bestaat uit speciaal ontworpen Meru-stijl tenten, met en-suite toilet, douce en wastafel voor aanvullend comfort. Alle Explorations rondreizen hebben vaste vertrekdata, en vertrekken met een minimum van 2 en een maximum van 8 deelnemers per safari.

De expedities worden van begin tot eind geleid door zeer ervaren en deskundige gidsen, met een buitengewone passie voor de natuur waarin zij werken. Zij hebben allen gemeen dat het delen van ervaringen en kennis over de natuur, historie en cultuur niet alleen hun werk, maar tegelijkertijd ook hun hobby is. De jarenlange ervaring in het veld, en het uitzonderlijke inzicht in de natuur en in het gedrag van de dieren zal u versteld doen staan.

Naast de vaste routes zoals de Botswana Summer Encounter zijn de gidsen ook beschikbaar voor het begeleiden van prive-safaris en speciale trips.

  • Kalahariplains cheetah ©Caroline Culbert
­