­
Green Desert cheetah ©Lindi Douwenga

Route in het kort

  • Dag 1: Vertrek vanuit Livingstone (Zambia) • rondleiding langs de Victoria Watervallen • rit naar The River Club of Toka Leya Camp, Livingstone
  • Dag 2, 3 & 4: Rit naar Kasane voor een boot-cruise in Chobe National Park • vlucht naat Linyanti Adventurer Camp, Linyanti Concession (Botswana)
  • Dag 5, 6 & 7: Vlucht naar Khwai Discoverer Camp, Khwai Concession, noord-oost Okavango Delta
  • Dag 8 & 9: Vlucht naar Xigera Mokoro Trails, Moremi Game Reserve, Okavango Delta
  • Dag 10: Vlucht naar Maun Airport, Botswana.

Migration Routes

10-daagse rondreis • Zambia & Botswana

Het Migration Routes pakket is een compacte route, waarin de focus ligt op natuur en dierenleven. De route voert achtereenvolgens van de bulderende wateren van de Victoria Watervallen, naar het continu verplaatsende wild in noordelijk Botswana, de weidse landschappen van de Linyanti, en het kristalheldere water en de weelderig groene eilandjes van de Okavango Delta. Enorm veel variatie dus, waarin rivierecosystemen, bossen en overstromingsgebieden allen aan bod komen.

De tocht voert langs de breuklijnen van noord-Botswana, en tijdens de reis worden diverse eersteklas private natuurgebieden aangedaan. Bovendien zijn er allerlei uiteenlopende activiteiten om de gebieden te verkennen; er wordt gevlogen, gewandeld en gevaren (ook in een traditionele boomstamkano of 'mokoro', en natuurlijk ontbrekend de productive game-drives niet. Al met al een tocht die garant staat voor een intense natuur-beleving, en spectaculaire ontmoetingen met het Afrikaanse wild.

DETAILS

Landen Zambia & Botswana
Gebieden Livingstone, Chobe, Linyanti en Okavango Delta
Accommodaties The River Club of Toka Leya, Linyanti Discoverer Camp, Khwai Discoverer Camp, Xigera Mokoro Trails
Geopend gehele jaar
Minimum - Maximum aantal 2 - 8 gasten
Duur 10 dagen - 9 nachten
Startpunt Livingstone (Zambia)
Eindpunt Maun (Botswana)
Informeer voor details en beschikbaarheid
Jacanacamp overview ©Dana Allen Kaart Migration Routes ©Wilderness Safaris Jacanacamp greatexperience ©Dana Allen

Over Adventure Explorations

De Migration Routes valt in de Adventurer Explorations categorie. Tijdens deze rondreis wordt het nostalgische gevoel van een camping safari beleefd, zoals de avontuurlijke Afrikaanse ontdekkingsreizigers het lang geleden ook moeten hebben ervaren. In de bushcamps bestaat de accommodatie uit zogenaamde maxi-dome tenten, welke verrassend ruim zijn, en zijn voorzien van comfortabele veldbedden en katoenen bedlinnen. De tenten beschikken over en-suite toiletten, en avontuurlijke 'bucket-showers' achter de tent. Dankzij de mobiliteit van de bushcamps kunnen de meest afgelegen en geheime seizoens-hoogtepunten verkend worden. De charme van de uitstekend verzorgde campsites, en het gevoel om werkelijk te midden van de dieren te slapen, biedt een schitterende en intense ervaring. Alle Explorations rondreizen hebben vaste vertrekdata, en vertrekken met een minimum van 2 en een maximum van 8 deelnemers per safari.

De expedities worden van begin tot eind geleid door zeer ervaren en deskundige gidsen, met een buitengewone passie voor de natuur waarin zij werken. Zij hebben allen gemeen dat het delen van ervaringen en kennis over de natuur, historie en cultuur niet alleen hun werk, maar tegelijkertijd ook hun hobby is. De jarenlange ervaring in het veld, en het uitzonderlijke inzicht in de natuur en in het gedrag van de dieren zal u versteld doen staan. Vele van de gidsen zijn tevens ervaren fotograaf, en kunnen u zodoende eventueel bijstaan bij het maken van de mooiste natuurfoto's.

  • XigeraMok floatdown ©Dana Allen
­