­
Green Desert cheetah ©Lindi Douwenga

Route in het kort

  • Dag 1: Rij naar Deception Valley Lodge, in de Kalahari woestijn, net ten noorden van het Central Kalahari Game Reserve
  • Dag 2, 3 & 4: Verblijf in het 'back-to-nature' kamp in Deception Valley, Central Kalahari Game Reserve. Een
  • Dag 5 & 6: Rij naar Maun en vlieg vervolgens naar Xigera Camp, in de Okavango Delta
  • Dag 7: Vlieg naar Maun Airport

Green Desert Expedition

7-daagse rondreis • Botswana

De route van de Green Desert Expedition biedt alle gelegenheid om de verbluffende contrasten van twee typen natuur te verkennen: enerzijds is er de 'versteende' rivier-vallei van Deception Valley, in het Central Kalahari Game Reserve, en anderzijds zijn er de vruchtbare, groene eilandjes van de Okavango Delta, welke omgeven worden door prachtig heldere waterwegen en overstromingsvlakten. Beide gebieden hebben echter een belangrijk kenmerk gemeen: overal ontmoet u spectaculaire samenscholingen van het dierenleven, welke zo kenmerkend voor het zomerseizoen in Botswana zijn. Accommodatie bestaat uit goed geoutilleerde bushcamps op exclusieve locaties in het Central Kalahari Game Reserve, gecombineerd met Deception Valley Lodge en Xigera Camp.

Deze ontdekkingstocht is er speciaal op gericht om de Kalahari woestijn in al haar glorie te kunnen zijn, wanneer sporadische zomerbuien ervoor zorgen dat het dierenleven zich in grote getale naar de woestijnvalleien begeeft. Het kostbare water wat dan voor even beschikbaar is, zorgt voor een korte maar intense fase in de jaarlijkse cyclus van de woestijnsoorten, waarin veelal ook de jongen geboren worden. In aanvulling op de overvloed in de woestijn, voegt de weelderige begroeiing in de Okavango Delta een extra dimensie toe.

DETAILS

Land Botswana
Gebieden Central Kalahari Game Reserve en Okavango Delta
Kampen Deception Valley Lodge, Bushcamp in CKGR, Xigera Camp
Geopend tussen december en half mei
Minimum - Maximum aantal 2 - 8 gasten
Duur 7 dagen - 6 nachten
Startpunt Maun (Botswana)
Eindpunt Maun (Botswana)
Speciaal aanbevolen: Voeg een verblijf in een Linyanti en/ of Livingstone Camp aan de reis toe, waarmee u een prachtige en complete impressie van Botswana krijgt. Informeer voor details en beschikbaarheid
  • Xigera Campfire DA ©Dana Allen
  • Kaart Green Desert Expedition ©Wilderness Safaris
  • Green Desert_boma ©Mike Myers

Over Adventure Explorations

De Green Desert Expedition valt in de Adventurer Explorations categorie. Tijdens deze rondreis wordt het nostalgische gevoel van een camping safari beleefd, zoals de avontuurlijke Afrikaanse ontdekkingsreizigers het lang geleden ook moeten hebben ervaren. In de bushcamps bestaat de accommodatie uit zogenaamde maxi-dome tenten, welke verrassend ruim zijn, en zijn voorzien van comfortabele veldbedden en katoenen bedlinnen. De tenten beschikken over en-suite toiletten, en avontuurlijke 'bucket-showers' achter de tent. Dankzij de mobiliteit van de bushcamps kunnen de meest afgelegen en geheime seizoens-hoogtepunten verkend worden. De charme van de uitstekend verzorgde campsites, en het gevoel om werkelijk te midden van de dieren te slapen, biedt een schitterende en intense ervaring. Alle Explorations rondreizen hebben vaste vertrekdata, en vertrekken met een minimum van 2 en een maximum van 8 deelnemers per safari.

De expedities worden van begin tot eind geleid door zeer ervaren en deskundige gidsen, met een buitengewone passie voor de natuur waarin zij werken. Zij hebben allen gemeen dat het delen van ervaringen en kennis over de natuur, historie en cultuur niet alleen hun werk, maar tegelijkertijd ook hun hobby is. De jarenlange ervaring in het veld, en het uitzonderlijke inzicht in de natuur en in het gedrag van de dieren zal u versteld doen staan. Vele van de gidsen zijn tevens ervaren fotograaf, en kunnen u zodoende eventueel bijstaan bij het maken van de mooiste natuurfoto's.

  • Jacanacamp island ©Dana Allen
­