­
LeopardPrint ©Dana Allen

Route in het kort

  • Dag 1, 2 & 3: Vlieg vanuit Maun naar het hart van de Okavango Delta, en breng drie dagen door in Jacana Camp of Xigera Camp
  • Dag 4, 5 & 6: Na een korte vlucht wordt u verwelkomd in Khwai Discoverer Camp, de basis voor de volgende drie dagen
  • Dag 7, 8 & 6: Vlieg naar Linyanti Discoverer Camp, en verken de gebieden Linyanti en Chobe
  • Dag 10: Vlieg naar Kasana voor een boottrip over de Chobe River. Vervolgens vliegt u naar Toka Leya, Livingstone (Zambia)
  • Dag 11: Excursie naar de imposante Victoria Watervallen en rit naar Livingstone Airport

NB: deze reis kan in twee richtingen uitgevoerd worden!

Great Wilderness Journey

11-daagse rondreis • Zambia & Botswana

De 'Great Wilderness Journey' biedt alle gelegenheid om de contrasten van Botswana te leren kennen. De reis doet de beste gebieden van het land aan, maar wel op plaatsen waar slechts weinig andere reizigers komen. Tijdens de trip kunnen de wereldberoemde Victoria-watervallen vanaf de Zambiaanse zijde worden ervaren, en worden de prachtige noordelijke delen van Botswana verkend: van de blauw-groene overstromingsgebieden van de Okavango Delta tot Linyanti en Chobe gebieden, waar grote concentraties wild rondtrekken. De accommodatie tijdens de trip bestaat deels uit klassieke safari-kampen, en deels uit volledige verzorgde, maar avontuurlijke kampeer-plekken. Deze stijl van accommodatie biedt een fantastisch beleving, waarin comfort op simplistische maar elegante wijze geboden wordt. Daardoor geeft deze camping- en lodge-safari het nostalgische gevoel van avontuur wat de grote ontdekkingsreizigers in lang vervlogen tijden gehad moeten hebben. Alle accommodaties bevinden zich in private gedeelten (concessies) van de betreffende parken.

DETAILS

Landen Zambia & Botswana
Gebieden Livingstone, Chobe, Linyanti en Okavango Delta
Accommodaties The River Club of Toka Leya, Linyanti Discoverer Camp, Kwhai Discoverer Camp, Jacana of Xigera Camp
Geopend gehele jaar
Minimum - Maximum aantal 2 - 8 gasten
Duur 11 dagen - 10 nachten
Startpunt Livingstone (Zambia)
Eindpunt Maun (Botswana)
Informeer voor details en beschikbaarheid
  • Jacanacamp overview ©Dana Allen
  • Kaart Great Wilderness Journey ©Wilderness Safaris
  • Jacanacamp greatexperience ©Dana Allen

Over Discoverer Explorations

Discoverer Explorations zijn compleet verzorgde begeleide reizen, met accommodatie varierend van permanente bushcamps in private concessies tot comfortabele lodges. De accomodatie in de exclusieve bushcamps bestaat uit speciaal ontworpen Meru-stijl tenten, met en-suite toilet, douce en wastafel voor aanvullend comfort. Alle Explorations rondreizen hebben vaste vertrekdata, en vertrekken met een minimum van 2 en een maximum van 8 deelnemers per safari.

De expedities worden van begin tot eind geleid door zeer ervaren en deskundige gidsen, met een buitengewone passie voor de natuur waarin zij werken. Zij hebben allen gemeen dat het delen van ervaringen en kennis over de natuur, historie en cultuur niet alleen hun werk, maar tegelijkertijd ook hun hobby is. De jarenlange ervaring in het veld, en het uitzonderlijke inzicht in de natuur en in het gedrag van de dieren zal u versteld doen staan.

Naast de vaste routes zoals de Great Wilderness Journey zijn de gidsen ook beschikbaar voor het begeleiden van prive-safaris en speciale trips.

  • Jacanacamp island ©Dana Allen
­