­
Rocktail Beachwalker ©Caroline Culbert

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Rocktail Camp

Kwazulu Natal • Zuid-Afrika

Rocktail Camp, gelegen in weelderige duinbegroeiing aan de Indische Oceaan, heeft de beschikking over 17 en-suite kamers, waarvan zeven familie-units zijn met een gedeelde badkamer en twee slaapkamers. Ook aanwezig is een speciale huwelijkssuite, met een prachtig uitzicht over de oceaan en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw bestaat uit een dining en lounge, en -uiteraard- een ruim dek met uitzicht over de oceaan. Een groot zwembad, curio-shop en speelplaats voor de kinderen completeren de faciliteiten.

De Indische Oceaan biedt fantastische mogelijkheden voor scuba-duikers, waarbij gedoken kan worden bij koraalriffen die alleen toegankelijk zijn voor gasten van Rocktail Camp. Andere activiteiten bestaan uit wandelingen door de bossen en langs de afgelegen stranden, waarbij tal van vogels gezien kunnen worden. Ook zijn - voor een extra vergoeding - diverse excursies mogelijk, naar Lake Sibaya, de omliggende gemeenschappen, en naar Gugulesizwe waar quad-bike tochten mogelijk zijn, alsook een bezoek aan de Sangoma.

Tijdens de zomer bieden de stranden een zeer speciale extra attractie: tijdens het nestseizoen van schildpadden kunnen de bezoekers mee met de teams die de stranden onderzoeken op het gedrag van de schildpadden, en op de plekken waar de nesten zijn. Het aanschouwen van een 750kg zware leatherback-schildpad die zichzelf het strand op zeult om haar eieren te leggen, is een unieke en ontroerende ervaring.

iSimangaliso Wetland Park - Rocktail Bay

Rocktail Bay is gesitueerd in Maputaland, in het noordoosten van de provincie Kwazulu-Natal. Het is een zeer diverse regio, met begroeide duinen, wetlands, zandstranden, bossen en de warme zee. Het gebied ligt binnen de grenzen van het iSimangaliso Wetland Park, één van Zuid-Afrika's werelderfgoed gebieden, en omvat een veelheid aan ecologische zones. Voor de kust ligt het Maputaland Marine Reserve, wat een aanvullende beschermende zone is, met uitzonderlijke mogelijkheden om te duiken en te snorkelen tussen weelderig zeeleven, spectaculaire koralen en dolfijnen en walvissen. Er zijn maar weinig stukken van de Zuid-Afrikaanse kust die zo ongerept en afgezonderd zijn, en het gebied staat bekend om haar prachtige duikplekken, maar ook om de Loggerhead en Leatherback schildpadden die hun eieren leggen op de eindeloze stranden. Het land zelf bestaat uit een laaggelegen kustvlakte, begrensd door eeuwenoude duinen welke gezien worden als één van de hoogste begroeide duinen in de wereld. De zandruggen zijn rijkelijk begroeid met weelderige bossen, en bevatten een variëteit aan flora en fauna welke een natuurlijke contrast vormen met het achterliggende bushveld. Common reedbuck is in de moerassen en graslanden te vinden, red duiker leeft in de beboste gebieden, nijlpaarden in de zoetwatermeren, en walvissen en dolfijnen kunnen vaak voor de kust worden gezien. Het vogelbestand is zeer goed, met daaronder een aantal typische soorten voor de begroeide kusten: Green Twinspot, Green Malkoha, Grey Waxbill, Purple-crested en Livingstone's Turacos.

  • Rocktail moreseaturtles ©Dana Allen
  • Rocktail Beach Camp map ©Wilderness Safaris
  • Rocktail sponges ©Anthony Grote
  • Rocktail sponges ©Anthony Grote
­