­
Pafuri Buffalo ©Dana Allen

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Pafuri Camp

Kruger National Park • Zuid-Afrika

Pafuri Camp is gelegen in een bocht van de Luvuvhu River, in het uiterste noorden van Kruger National Park. De accommodatie, welke in de schaduw ligt van enorme jackal berry en nyala berry bomen, bestaat uit 20 en-suite canvas units met rieten dak. Iedere suite is smaakvol ingericht, en beschikt over een binnen- en buitendouche.

Het hart van het kamp bestaat een open lounge, dining ruimten, zwembad en ruime veranda's, en is de perfecte plek om te ontspannen en het wild te observeren wat naar de Luvuvhu wordt getrokken om er te drinken. De optrekken en de looppaden die deze onderling verbinden liggen verhoogd, waardoor het dierenleven ongestoord van en naar de rivier kan bewegen. De kleurrijke stoffen waarmee de accommodatie van Pafuri aangekleed is zijn een afspiegeling van de cultuur van de Makuleke gemeenschap, waarmee het gebied in partnerschap benut wordt.

De Makuleke Concession kan worden verkend middels verschillende activiteiten, zoals gamedrives in open terreinwagens en wandeltochten. Ook voor vogelaars is het gebied een aanrader. Door haar specifieke kenmerken kan Pafuri uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan centraal en/of zuidelijk Kruger.

  • Pafuri adventure ©Dana Allen
  • Pafuri Camp map ©Wilderness Safaris
  • Pafuri lion ©Dana Allen
  • Pafuri diner ©Dana Allen

Kruger National Park - Makuleke Concession

Met een oppervlak van twee miljoen hectaren, en een noord-zuid lengte van meer dan 300 kilometer is het Kruger National Park een savanne-landschap met 147 soorten zoogdieren, meer dan 400 verschillende vogels, en ontelbare reptielen, amfibieën en insecten. In het uiterste noorden van het park, tussen de Limpopo en de Luvuvhu River ligt de Makuleke Concession, met Mozambique en Zimbabwe aan de oost en noordkant. Alhoewel de 24.000 hectaren van de concessie maar een fractie meer dan 1% van het totale oppervlak van Kruger bedraagt, wordt 75% van alle soorten dieren in het gebied gevonden, wat het tot een echte hotspot van biodiversiteit maakt, en in sterk contrast is met de rest van Kruger National Park.

De entourage van het gebied is adembenemend, met bergen, ravijnen, open savanne grasland en bossen van fever-bomen, baobabs, en mopane. Deze verscheidenheid aan leefgebieden is het thuis van grote kuddes olifanten en buffels, en roofdieren als leeuw en luipaard. Ook bevat het gebied de grootste concentraties nyala van heel Kruger, en komen soorten voor die zuidelijker veel moeilijker te vinden zijn, zoals eland, Sharpe's grysbok en de geel gevlekte rock dassie. Het gebied staat bekend als vogelparadijs, met enkele soorten die nergens anders in Zuid-Afrika gevonden worden, zoals Böhm's Spinetail, Racket-tailed Roller en Three-banded Courser.

De waarde en importantie van de biodiversiteit in het gebied werd erkend door de aanwijzing als Ramsar Site - een wetland van internationaal belang. Een bezoek aan het gebied is dus met recht een spectaculaire Kruger-ervaring.

  • Pafuri Camp view ©Mike Myers
­