­
Ruckomechi Croc ©Wilderness Safaris

Ruckomechi Camp

Mana Pools National Park • Zimbabwe

Ruckomechi Camp is gelegen aan de westgrens van Mana Pools National Park, op de oevers van de machtige Zambezi rivier. De accommodatie bestaat uit tien ruime en-suite units, waaronder een huwelijkssuite, allen met schitterend uitzicht over de imposante rivier. Het kamp ligt verscholen onder het bladerdak van grote 'ana' bomen, welke graag door de olifanten bezocht worden vanwege haar voedingsrijke zaden. Elke tent heeft zowel een binnen- als buitendouche, en ook is er een 'bad-met-uitzicht', een favoriet onder de gasten vanwege de serene situering het schilderachtige uitzicht.

DETAILS

Land Zimbabwe
Concessie Ruckomechi Concession
Capaciteit 10 canvas tents
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

  • Ruckomechi Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

De centrale ruimten bestaan uit een dining, bar, lounge en bibliotheek, onderling verbonden middels looppaden. Er is een afzonderlijk dek met infinity-pool en hangmatten waar overdag prima kan worden ontspannen, en een uitnodigende lounge-terras vanwaar het 's avonds prachtig is om naar de sterren te kijken.

Door de strategische ligging van Ruckomechi Camp is het uitermate geschikt om het dierenleven zowel vanaf het water als op het land te bewonderen. Gamedrives vinden plaats in open 4x4 terreinauto's, en daarnaast behoren wandelingen en uitkijkhutten tot de mogelijkheden. Op het water zijn pontonboten beschikbaar, en kano's voor een fluisterstille belevenis op de schitterende Zambezi.

Mana Pools National Park

Mana Pools National Park ligt in het hart van de Zambezi-vallei, waar de machtige Zambezi-rivier richting Mozambique meandert. Het afgelegen gebied kenmerkt zich door spectaculaire uitzichten over de brede rivier, overstromingsgebieden, oeverwouden, en de bergen van de Rift vallei. De regio staat bekend om haar vier poelen (hiernaar is het park ook vernoemd; 'mana' betekent vier in het Shona): Main, Chine, Long en Chisambuk. De poelen zijn overblijfselen van oude aftakkingen van de rivier, welke jaren geleden zijn afgesneden. De poelen en de kleine meertjes die zich gedurende het regenseizoen vormen, wemelen van het waterleven, en hebben tijdens het droge seizoen een grote aantrekkingskracht op allerlei dieren uit de omtrek. In deze tijd van het jaar verliest ook de karakteristieke ana-boom haar proteïne rijke zaden, wat voedsel biedt aan allerlei dieren, en olifanten in het bijzonder.

De mogelijkheden om dieren te zien zijn uitstekend, met grote concentraties buffels en olifanten langs de oevers, terwijl roofdieren als leeuw, wilde hond, en luipaard ook regelmatig gezien worden. Kudu, zebra, impala en waterbuck grazen op de omringende vlakten, terwijl het gegrom van de nijlpaarden de hele dag gehoord kan worden. Het vogelbestand is uitmuntend, met zowel de soorten die in de bossen leven als de riviersoorten. Lokale bijzonderheden zijn legio, zoals de Black-throated Wattle-Eye, Red-necked Falcon en de Eastern Nicator.

  • Ruckomechi elephant ©Dana Allen
  • Ruckomechi map ©Wilderness Safaris
  • Ruckomechi boating ©Dana Allen
­