­
Hwange sable in summer ©Dana Allen

Davison's Camp

Hwange National Park • Zimbabwe

Davison's Camp is prachtig gesitueerd in het noordoosten van Hwange National Park, een gigantisch gebied wat bekend staat als Zimbabwe's toonaangevende natuurbestemming. Het is vernoemd naar de oprichter van Hwange National Park, en tevens eerste wild-opzichter, Ted Davison. Davison's is één van de weinige kampen welke binnen de parkgrenzen is gelegen, waardoor totale privacy geboden kan worden. De Linkwasha Concession waarin de accommodatie zich bevindt, biedt een imposante mix van allerlei soorten wildlife, waardoor één van de beste natuur-ervaringen van Afrika gegarandeerd wordt.

DETAILS

Land Zimbabwe
Concessie Linkwasha Concession
Capaciteit 9 suites
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

  • Davisons Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

Gastenverblijven bestaan uit 9 tweepersoons suites, en een afzonderlijk centraal gebouw, waarin zich onder meer een lounge en dining bevinden. Het rustieke kamp staat garant voor een prachtige natuurervaring. Activiteiten tijdens het verblijf zijn onder meer gamedrives in open 4x4 Land Rovers, of natuurwandelingen in de vroege ochtend of in de namiddag. Tijdens de siësta's kunnen de gasten het wild, wat zich van en naar de drinkplaats beweegt, vanaf de eigen veranda gadeslaan.

Hwange National Park

Hwange National Park is het grootste game-reserve in Zimbabwe. Het park is gelegen aan de uiterste oostkant van de Kalahari Desert, en beslaat met 1,4 miljoen hectare een gigantisch oppervlak. Ondanks de lage regenval in het gebied zijn de zanderige gronden her en der begroeid met bossen en struiken, welke gedurende de zomermaanden tot een uitbarsting van groentinten kleuren. Het landschap bestaat verder uit zoutpannen, acacia-struiken en graslanden, en de gevarieerde omgeving is het thuis van een enorme overvloed aan wildlife. Het park, wat al zo'n 70 jaar geleden werd gesticht, heeft een van de dichtste concentraties wild in Afrika, met name wat betreft buffels en olifanten. Er zijn een aantal ondiepe waterpoelen verspreid over het park, waar de dieren zich rond concentreren, en het dierenleven is daar perfect te observeren.

De private Makalolo en Linkwasha Concessions in de zuidoostelijke hoek van het park, zijn ecologisch zeer divers, met grote open vlakten waarop palmbomen staan, graslanden, acacia begroeiing, en teak bossen. De variatie garandeert het hele jaar door grote aantallen dieren - olifant, buffel, sable, roan, giraffe, gnoe, impala en zelfs gemsbok. De herbivoren worden gevolgd door hun roofdieren: leeuw, luipaard, wilde hond, en cheeta, en soorten als de Afrikaanse wilde kat, serval, honey badger, civet-kat en gevlekte hyena, In de lucht zijn uiteraard ook de nodige interessante soorten te vinden, zoals Dickinson's Kestrel, Bradfield's Hornbill en Arnott's Chat.

  • Davisons Camp lioncubs ©Wilderness Safaris
  • Davison map ©Wilderness Safaris
  • Davisons rhino ©Russel Friedman
­