­
Little Makalolo Elephant ©Dana Allen

Little Makalolo Camp

Hwange National Park • Zimbabwe

Little Makalolo Camp bevindt zich in één van de beste wildlife-gebieden binnen Hwange National Park. De accommodatie biedt de bezoekers privacy door de ruime opzet, het geringe aantal suites, en de afgelegen ligging. Door de ecologische diversiteit zijn er het hele jaar door grote aantallen dieren in het gebied te zien. De gastenverblijven liggen verscholen in de boomgrens, en bestaan uit zes ruime en-suite tenten, met binnen- en buitendouche. In warm water en elektriciteit wordt voorzien door zonne-energie, waardoor de ecologische footprint beperkt wordt. Een mopane-boom in het centrum van het kamp voorziet de afzonderlijke dining en lounge van schaduw, en er is een verhoogd dek met prachtig uitzicht op de bedrijvige drinkplaats.

DETAILS

Land Zimbabwe
Concessie Makalolo Concession
Capaciteit 6 en-suite tents
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

Little Makalolo Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

Tijdens de siesta-uren kunnen gasten genieten van fantastische observaties vanuit de houten uitkijkhut, vlakbij het kamp. Activiteiten buiten het kamp bestaan uit gamedrives in open 4x4 Land Rovers, en natuurwandelingen onder leiding van een ervaren gids. Het grote aantal drinkplaatsen in het gebied trekt een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan dieren aan, in het bijzonder tijdens de wintermaanden.

Hwange National Park

Hwange National Park is het grootste game-reserve in Zimbabwe. Het park is gelegen aan de uiterste oostkant van de Kalahari Desert, en beslaat met 1,4 miljoen hectare een gigantisch oppervlak. Ondanks de lage regenval in het gebied zijn de zanderige gronden her en der begroeid met bossen en struiken, welke gedurende de zomermaanden tot een uitbarsting van groentinten kleuren. Het landschap bestaat verder uit zoutpannen, acacia-struiken en graslanden, en de gevarieerde omgeving is het thuis van een enorme overvloed aan wildlife. Het park, wat al zo'n 70 jaar geleden werd gesticht, heeft een van de dichtste concentraties wild in Afrika, met name wat betreft buffels en olifanten. Er zijn een aantal ondiepe waterpoelen verspreid over het park, waar de dieren zich rond concentreren, en het dierenleven is daar perfect te observeren.

De private Makalolo en Linkwasha Concessions in de zuidoostelijke hoek van het park, zijn ecologisch zeer divers, met grote open vlakten waarop palmbomen staan, graslanden, acacia begroeiing, en teak bossen. De variatie garandeert het hele jaar door grote aantallen dieren - olifant, buffel, sable, roan, giraffe, gnoe, impala en zelfs gemsbok. De herbivoren worden gevolgd door hun roofdieren: leeuw, luipaard, wilde hond, en cheeta, en soorten als de Afrikaanse wilde kat, serval, honey badger, civet-kat en gevlekte hyena. In de lucht zijn uiteraard ook de nodige interessante soorten te vinden, zoals Dickinson's Kestrel, Bradfield's Hornbill en Arnott's Chat.

Little makalolo sables ©Dana Allen   Little Makalolo map ©Wilderness Safaris   Little makalolo cheetah ©Dana Allen
­