­
Crocodile ©Wilderness Safaris

Ruckomechi Zimbabwe ©Mike Myers

Zimbabwe

Zimbabwe ligt ingeklemd tussen twee grote rivieren: de machtige Zambezi markeert de noordelijke grens, terwijl de lome Limpopo de grens met Zuid-Afrika vormt. Het land daartussen is zeer gevarieerd, en heeft altijd al veel aantrekkingskracht op reizigers gehad. Uiteraard vanwege het prachtige wild in parken als Mana Pools en Hwange, maar ook door de aanwezigheid van het spectaculaire natuurlijke fenomeen waar menig hart sneller van gaat kloppen: de Victoria Falls.

Davisons Camp guesttent ©Dana Allen

Davison's Camp

Hwange National Park • Zimbabwe

Davison's Camp is een uitstekende uitvalsbasis om het magnifieke Hwange National Park te verkennen. Het park is het thuis van enkele van de laatste ècht grote kuddes olifanten, buffels en sables van zuidelijk Afrika.

Little makalolo tent ©Dana Allen

Little Makalolo Camp

Hwange National Park • Zimbabwe

Little Makalolo is de perfecte keuze voor gasten die houden van kleinschalige lodges en het gevoel van retraite. Rond de drinkplaats is het echter vaak een drukte van belang, met dieren die hun dorst komen lessen.

Mana canoe Trails elephant ©Colin Bell

RuwesiCanoe Trail

4-daagse Trails Exploration • Zimbabwe

Laat je meevoeren met de schitterende Zambezi River, tijdens een meerdaagse kano-tocht langs de oevers van Zimbabwe. Een ultieme beleving voor ondernemende reizigers die niet bevreesd zijn om het wildlife van zeer nabij te aanschouwen.

Ruckomechi tent ©Courtney Johnson

Ruckomechi Camp

Mana Pools National Park • Zimbabwe

Een brede, glinsterende rivier, schaduwrijke bomen, paarse bergen, en hier en daar een olifant: dit is het uitzicht vanuit Ruckomechi Camp.

"Zimbabwe ligt ingeklemd tussen twee van Afrika's grootse rivieren: de met mythes omgeven Zambezi rivier, en de groen-grijze seizoensrivier de Limpopo. Het land ertussen biedt ongekende natuurlijke rijkdom en diversiteit."

Thumb OH
­