­
BusangaBalloon edit DA

Shumba Camp

Kafue National Park • Zambia

Shumba Camp is gesitueerd in het hart van de Busanga Plains, dichtbij een permanente waterbron, en op steenworp afstand van de dierenrijke overstromingsvlakten. De lodge is vernoemd naar de favoriete soort in het gebied: troepen leeuwen, soms bestaande uit wel 20 dieren. De verschillende diersoorten kunnen vanuit het comfort van de tent gezien worden, of vanaf het grote dek, terwijl de vijgenbomen in het kamp garant staan voor schaduw en constante activiteit van vogels.

DETAILS

Land Zambia
Gebied Kafue National Park
Capaciteit 6 chalets
Geopend 1 juni tot 31 oktober
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

Shumba Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

Shumba Camp bestaat uit zes luxe, ruime safari-tenten, allen aangebracht op verhoogde platforms met spectaculair uitzicht. De dining is ook verhoogd, zodat 's ochtends van de zonsopkomst en het uitzicht genoten kan worden. Het avondmaal wordt hier ook geserveerd, of anders in de knusse boma, waar gasten ook kunnen proeven van elementen van de lokale Zambiaanse cultuur.

Activiteiten bestaan uit game-drives overdag en night-drives om de nachtelijke wonderen van het gebied te ontdekken. Verder zijn er water-activiteiten zoals boottochtjes mogelijk zolang de overstroomde vlakten daar voldoende water voor bieden. Een aanvullende ervaring is om een ballonvaart over de omgeving te maken, waarbij men in adembenemende stilte over de vlakten glijdt.

Kafue National Park

Met een gigantisch oppervlakte van 225000 km2 is Kafue National Park één van de grootste parken in Afrika. Het ongerepte gebied is wild, afgelegen, en zeer divers. Het noordwesten wordt gedomineerd door de Busanga Swamps, een uitgestrekt moerasgebied waar hoofdzakelijk papyrusbegroeiing wordt gevonden. Het moeras mondt uit in een ander kenmerkend gebied: de enorme overstromingsgebied van de Busanga Plains. Deze vlakte bestaand uit grasland en geïsoleerde bomeneilandjes, komt ieder jaar tijdelijk onder water te staan als gevolg van de regenval en wateraanvoer uit de omringende rivieren. Deze rivieren, de Lunga, Lufupa en Kafue, doorkruisen het gebied, en zijn omzoomd met weelderige rivierbossen. Verder bestaat het landschap uit Miombo-bossen, open vlakten en dichtbegroeide eilanden.

De omstandigheden in het gebied zijn zeer goed voor allerlei soorten Afrikaans wild. Op de Busanga Plains zijn naast grote concentraties buffel, gnoe, puku en lechwe ook relatief zeldzame soorten te vinden die minder makkelijk in zuidelijk Afrika gezien kunnen worden, zoals Roan's antelope, oribi en Lichtenstein's hartebeest. Verder zijn er grote aantallen leeuwen, en op de plekken waar leeuwen zich minder thuis voelen zijn cheetah's en wilde honden te zien. Ook het vogelbestand is overvloedig, en bevat vele bijzondere exemplaren zoals de prachtig gekleurde Ross's Turaco en de moerassoort Locust Finch.

Shumba aanblik ©Dana Allen Shumba Camp map ©Wilderness Safaris Shumba Tent interieur ©Dana Allen
­