­
BusangaBalloon edit DA

Busanga Bush Camp

Kafue National Park • Zambia

Busanga Bush Camp ligt in het hart van de Busanga Plains, een enorm mozaïek met grazige overstromingsvlakten welke zich tot aan de horizon uitstrekken. Het knusse kamp bevindt zich op een met vijgenbomen begroeid eiland, en kan acht gasten ontvangen in vier goed geoutilleerde tenten. De lounge bestaat uit een canvas overkapping, met uitzicht over de weidse vlakten. Dankzij de ochtendmist welke van de vlakten optrekt is er vaak een schitterende zonsopkomst te zien, en terwijl het ontbijt wordt geserveerd geniet u van de kuddes lechwe en puku die daarop grazen. Het avondmaal wordt meestal in de buitenlucht verzorgd; de dining ligt onder een bladerdak van een majestueuze boom, waarin een spectaculaire kandelaar zorgt voor een romantische sfeer.

DETAILS

Land Zambia
Gebied Kafue National Park
Capaciteit 4 chalets
Geopend 1 juni tot 31 oktober
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

Busanga Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

Activiteiten bestaan uit game-drives, wandeltochten en night-drives, allen onder begeleiding van de kundige en enthousiaste gidsen. Iedere dag wordt er ook ruime gelegenheid geboden om te genieten van de spectaculaire zonsopkomst en zonsondergang, een 'special' van de Busanga Plains. Een aanvullende ervaring is om een ballonvaart over de omgeving te maken, waarbij men in adembenemende stilte over de vlakten glijdt.

Kafue National Park

Met een gigantisch oppervlakte van 225000 km2 is Kafue National Park één van de grootste parken in Afrika. Het ongerepte gebied is wild, afgelegen, en zeer divers. Het noordwesten wordt gedomineerd door de Busanga Swamps, een uitgestrekt moerasgebied waar hoofdzakelijk papyrusbegroeiing wordt gevonden. Het moeras mondt uit in een ander kenmerkend gebied: de enorme overstromingsgebied van de Busanga Plains. Deze vlakte bestaand uit grasland en geïsoleerde bomeneilandjes, komt ieder jaar tijdelijk onder water te staan als gevolg van de regenval en wateraanvoer uit de omringende rivieren. Deze rivieren, de Lunga, Lufupa en Kafue, doorkruisen het gebied, en zijn omzoomd met weelderige rivierbossen. Verder bestaat het landschap uit Miombo-bossen, open vlakten en dichtbegroeide eilanden.

De omstandigheden in het gebied zijn zeer goed voor allerlei soorten Afrikaans wild. Op de Busanga Plains zijn naast grote concentraties buffel, gnoe, puku en lechwe ook relatief zeldzame soorten te vinden die minder makkelijk in zuidelijk Afrika gezien kunnen worden, zoals Roan's antelope, oribi en Lichtenstein's hartebeest. Verder zijn er grote aantallen leeuwen, en op de plekken waar leeuwen zich minder thuis voelen zijn cheetah's en wilde honden te zien. Ook het vogelbestand is overvloedig, en bevat vele bijzondere exemplaren zoals de prachtig gekleurde Ross's Turaco en de moerassoort Locust Finch.

Busanga aanblik ©Dana Allen Busanga Bush Camp map ©Wilderness Safaris Busanga Tent interieur ©Dana Allen
­