­
Zambia nijlpaard en vogels ©Mike Myers

The River Club

Victoria watervallen & Livingstone • Zambia

The River Club kijkt uit over de machtige Zambezi rivier, en ligt op ongeveer 18 kilometer afstand van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Het hoofdgebouw bestaat uit een fraai ingericht Edwardiaans huis, met lounge, dining, bibliotheek, boetiekje, en veranda waarop van het ontbijt en de high-tea genoten kan worden. De lunch wordt regelmatig geserveerd op een fraai onderhouden gazon, waarop zich ook een heus 'croquet court' bevindt. Het zogenaamde 'Summer House'(met Snooker kamer) en de Gazebo zijn uitstekende alternatieven om van een prive-diner te genieten. Het verfrissende zwembad lijkt deel uit te maken van de rivier zelf, en het aangrenzende deck en Wellness Centre bieden de mogelijkheid voor ontspanning of een schoonheidsbehandeling. Voor de energiekelingen is er een fitness-ruimte, en een hardloop-parcours over het beveiligde terrein. Ook een tennisbaan ontbreekt niet.

DETAILS

Land Zambia
Gebied Victoria Watervallen
Capaciteit 10 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

The River Club Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

De chalets zijn -geheel in lijn met de rest van de accommodatie - gericht op comfort en ontspanning. Allen zijn en-suite uitgevoerd, met airconditioning voor de heetste dagen. Natuurlijk heeft ieder chalet een prachtig en ononderbroken uitzicht op de rivier.

Activiteiten bestaan onder andere uit een begeleide tour naar de Victoria Watervallen (aan de Zambiaanse zijde), sunset-rivier cruises, sportvissen op tijgervis, en een bezoek aan een nabijgelegen dorp. Tegen extra kosten is het ook mogelijk om de spannende activiteiten op en rond de Zambezi te ervaren, zoals helikopter- en microlight vluchten, wildwater-kanoën, rafting, en bungee-jumping.

Victoria Watervallen en Livingstone

De Victoria Watervallen worden gezien als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, en staan lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya - "the Smoke that Thunders". Een naam welke nauwkeurig beschrijft wat de aanblik van de watervallen biedt. Van een afstand is de pluim van nevel al te zien, welke gevormd wordt door het water van de Zambezi rivier wat zich met donderend geweld naar beneden stort. Het gebied is buitengewoon mooi, zowel bij de watervallen zelf, als bij de fotogenieke loop van de rivier bovenstrooms.

Dierenleven is er ook volop in het gebied, met name tijdens het droge seizoen, en kan gezien worden tijdens de boottochtjes op de rivier of tijdens game drives in Mosi-oa-Tunya National Park, ten westen van de watervallen. In het kleine park zijn buffels, giraffen, zebra, gnoe, impala en zelf witte neushoorns te zien. Ook het vogelbestand is rijk en gevarieerd, met bijzondere soorten als de African Finfoot, Half-collared Kingfisher, African Skimmer, Schalow's Turaco en Rock Pratincole.

De belangrijkste stad op de oevers van de Zambezi is Livingstone , wat met alle mogelijkheden voor spectaculaire activiteiten - abseiling, bungee-jumping, white-water rafting en canoeing - bekend staat als de 'adrenaline hoofdstad' van zuidelijk Afrika.

River Club Boat cruise ©Dana Allen The River Club map ©Wilderness Safaris River Club Victoria Watervallen ©Dana Allen
­