­
Zambia nijlpaard en vogels ©Mike Myers

Toka Leya Camp

Victoria watervallen & Livingstone • Zambia

Het spectaculaire uitzicht over de Zambezi vormt het schitterende decor voor Toka Leya Camp in het zuiden van Zambia, nabij Livingstone en de Victoria Watervallen. Het kamp bestaat uit 12 safari-stijl tenten, welke op een verhoogd dek zijn geplaatst. De verblijven bieden en-suite faciliteiten, en het interieur bestaat uit een fraaie houten vloer en smaakvol Afrikaans georiënteerd inrichting. Klimaatcontrole en een uitgestrekte houten veranda met schaduw en schitterend uitzicht maken de gastenverblijven compleet. Naast de tweepersoons-accommodatie zijn er - op kleine afstand - ook zogenaamde 'family-units' voor gezinnen met jongere kinderen.

DETAILS

Land Zambia
Gebied Mosi-oa-Tunya National Park
Capaciteit 12 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

FACILITEITEN & ACTIVITEITEN

Toka Leya Symbols ©WS
Klik hier voor de verklaring der symbolen

De centrale gebouwen bieden uitgebreide ruimte voor ontspanning, en maaltijden kunnen geserveerd worden op het zonnedek, het terras bij het zwembad, of in de dinig - allen met uitzicht over de Zambezi. Verder is er een moderne pizza-oven en een boetiekje met Afrikaanse voorwerpen en kunst.

Activiteiten bestaan uit een begeleide tour naar de Victoria Watervallen (aan de Zambiaanse zijde), game drives in Mosi-oa-Tunya National Park, rivier cruises, sportvissen, en begeleide natuurwandelingen. Op het culturele vlak is het mogelijk om Livingstone stad en het museum te bezoeken, of de Mkuni Market in een nabijgelegen dorp. Tegen extra kosten is het ook mogelijk om de spannende activiteiten op en rond de Zambezi te ervaren, zoals helikopter- en microlight vluchten, wildwater-kanoën, rafting, en Jet-boat trips.

Victoria Watervallen en Livingstone

De Victoria Watervallen worden gezien als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, en staan lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya - "the Smoke that Thunders". Een naam welke nauwkeurig beschrijft wat de aanblik van de watervallen biedt. Van een afstand is de pluim van nevel al te zien, welke gevormd wordt door het water van de Zambezi rivier wat zich met donderend geweld naar beneden stort. Het gebied is buitengewoon mooi, zowel bij de watervallen zelf, als bij de fotogenieke loop van de rivier bovenstrooms.

Dierenleven is er ook volop in het gebied, met name tijdens het droge seizoen, en kan gezien worden tijdens de boottochtjes op de rivier of tijdens game drives in Mosi-oa-Tunya National Park, ten westen van de watervallen. In het kleine park zijn buffels, giraffen, zebra, gnoe, impala en zelf witte neushoorns te zien. Ook het vogelbestand is rijk en gevarieerd, met bijzondere soorten als de African Finfoot, Half-collared Kingfisher, African Skimmer, Schalow's Turaco en Rock Pratincole.

De belangrijkste stad op de oevers van de Zambezi is Livingstone , wat met alle mogelijkheden voor spectaculaire activiteiten - abseiling, bungee-jumping, white-water rafting en canoeing - bekend staat als de 'adrenaline hoofdstad' van zuidelijk Afrika.

Toka Leya zwembad ©Mike Myers Toka Leya Camp map ©Wilderness Safaris Microlight vlucht over Victoria Watervallen ©Dana Allen
­