­
Zambia nijlpaard en vogels ©Mike Myers

Zambia Aerial ©Mike Myers

Zambia

Zambia is een enorm land met prachtige natuur en een vriendelijke, cultuurrijke bevolking. Het land is grotendeels gelegen op een uitgestrekt plateau, 3000m boven de zeespiegel. Naast de indrukwekkende rivieren Zambezi, Kafue en Luangwa, bevinden ook de spectaculaire Victoria watervallen zich deels in Zambia. Het land biedt een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna, in de meest ongerepte en afgelegen gebieden van het continent.

Busanga Dining area ©Caroline Culbert

Busanga Bush Camp

Kafue National Park • Zambia

De zonsopkomst in Busanga Bush Camp brengt goud-groene vlakten, met de silhouetten van grazende Lechwe en dansende kraanvogels welke tegen de ochtendmist afsteken. Wat een fantastisch begin van de dag!

Shumba zonsondergang ©Mike Myers

Shumba Camp

Kafue National Park • Zambia

Shumba betekent 'leeuw' in de lokale Shona taal - hoe toepasselijk voor de lodge welke midden tussen de territoriale troepen leeuwen van de Busanga Plains gelegen is.

River Club Slaapkamer ©Dana Allen

The River Club

Victoria watervallen & Livingstone • Zambia

Een schitterend ingericht huis in Edwardiaanse stijl, en een klein dozijn chalets welke dromerig langs de oevers van de Zambezi rivier liggen; high-tea en croquet passen uitstekend in het Afrikaanse rivier-leven!

"Zambia belichaamt de essentie van Afrika: eindeloze, ongerepte landschappen, fantastische flora en fauna, en culturele rijkdom in één van de minst bereisde landen van zuidelijk Afrika."

Thumb OH

Tokay Leya Unit ©Mike Myers

Toka Leya Camp

Victoria watervallen & Livingstone • Zambia

De snelstromende Zambezi Rivier ruist onophoudelijk langs Toka Leya Camp, in het westelijk gedeelte van Mosi-oa-Tunya National Park, op slechts 12 kilometer van de Victoria Watervallen.

­