­
Damaraland Olifant ©Dana Allen

Damaraland Camp

Damaraland • Namibië

Damaraland Camp bevindt zich in de Huab River Valley, in een schitterend en ruig gedeelte van Namibië. Het decor van het camp wordt gevormd door eindeloze vergezichten over dorre vlakten, eeuwenoude valleien, en prachtige oker-paarse bergen.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Torra Conservancy
Capaciteit 10 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Het gastenverblijf bestaat uit tien ruime adobe-style chalets, welke op verhogingen zijn aangelegd. Elke rietgedekte unit heeft een en-suite badkamer, inloopkleedruimte, en grote veranda om op te ontspannen en van de woestijn te genieten. De centrale gebouwen zijn ruim opgezet en bieden onder meer een living / dining, en zwembad. Gedurende de kalme avonden kan genoten worden van het kampvuur, en de 'boma', en dankzij de kristalheldere nachten is het sterrenkijken ongeëvenaard. Nieuwe technologie, in combinatie met traditionele kennis, hebben geleid to een ecologisch verantwoord, maar toch volmaakt ontwerp. Het kamp is dan ook terug te vinden in National Geographic Traveler's "25 Best Ecolodges" voor 2013.

De activiteiten bestaan onder meer uit natuurtochten en natuurwandelingen, waarbij de gasten soorten als de woestijnolifant, gemsbok, kudu en springbok kunnen zien. Ook is het gebied een veilige haven voor de zeer bedreigde zwarte neushoorn. Verder zijn er bijzondere en gespecialiseerde planten en vogels te vinden. De flora en fauna heeft met elkaar gemeen dat zij moeten zien te overleven in extreem droge omstandigheden, wat tot zeer bijzondere aanpassingen heeft geleid

Torra Conservancy

Het landschap van de 352.200 hectare grote Torra Conservancy wordt gekarakteriseerd door heuvels en valleien, her en der doorkruist door droge rivierbeddingen. Alhoewel het vrijwel nooit regent in dit gebied, weten flora en fauna toch te overleven in deze barre omstandigheden, door perfecte aanpassing aan de omstandigheden. Want in plaats van regenwater, voorzien de dieren en planten in hun vochtbehoefte door gebruik te maken van de mistdeken welke elke ochtend vanaf de Atlantische Oceaan het land binnendrijft. Ondanks de droogte herbergt het gebied dus een verrassende verscheidenheid aan dieren, waaronder aanzienlijke aantallen woestijnolifanten, giraffe, gemsbok, springbok en zo nu en dan cheetah en zwarte neushoorn. Ook de aanwezige fauna is de moeite waard, met diverse varianten Euphorbia, pachypodiums, en 'shepherd's trees'. Het vogelbestand is uitzonderlijk goed, met bijzondere soorten als de White-tailed Shrike en Benguela Long-billed Lark.

De Torra Conservancy is het resultaat van een succesvol partnerschap tussen Wilderness Safaris en de locale Torra gemeenschap, en is een bron van inspiratie voor gemeenschappen en natuurbeschermers door heel Afrika.

Struisvogels tegen bergen ©Dana Allen Damaraland Camp map ©Wilderness Safaris Damaraland lodge interieur ©Dana Allen
­