­
Hoanib springbok ©Olwen Evans

Hoanib Skeleton Coast Camp

Kunene Regio • Namibië

Hoanib Skeleton Coast Camp is een schitterende nieuwe locatie, gelegen aan de Haonib rivierbedding, in een totaal geisoleerd gedeelte van de Kunene regio. Het ruige gebied bestaat uit bergen, uitgestrekte vlakten, droge rivierbeddingen, en de onherbergzame kustlijn van de Atlantische Oceaan. De schaarse zoetwaterbronnen zijn ware magneten voor het aanwezige dierenleven, en er kunnen dan ook zeer verrassende bewoners worden gezien. Ook de fauna, welke zich deels gespecialiseerd heeft op het overleven op vocht vanuit de zeedampen welke regelmatig landinwaarts drijven, is even kwetsbaar als spectaculair. Het kamp bestaat uit 7 tweepersoons suites, en één familie-verblijf, en biedt het comfort en de kwaliteit die deze unieke locatie toebehoort

Activiteiten in het kamp bestaan onder meer uit natuurwandelingen, gamedrives en 'dunedrives' en een bezoek aan wildkijkhutten. Ook kunnen dagtochten naar het kustgebied ondernomen worden.

Hoanib Skeleton Coast Camp details

Land Namibië
Concessie Palmwag
Capaciteit 8 suites
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Skeleton Coast National Park & Palmwag Concessie

Het Skeleton Coast Park is een van de meest onherbergzame en toch adembenemend mooie gebieden op aarde. De ruige en onbewoonde wildernis, een maanachtig landschap van zand en stenen, bewegende 'barchan' zandduinen en verraderlijke canyons vormt de inleiding tot de barre Atlantische kustlijn. In aanvulling op de pure schoonheid en complete verlatenheid van het gebied, is er een bijzondere variëteit aan subtiele flora en fauna te vinden, allen perfect aangepast aan het leven in de droge, onbeschutte omstandigheden. Op de vlakten groeien korstmossen, lithops en de beroemde Welwitschias plant, levend van de vochtige mist welke uit de Atlantische Oceaan het land in drijft. Daar waar zoetwaterbronnen zijn, kunnen gemsbok, springbok, struisvogels, olifant, giraffe en Hartmann's mountain zebra worden gezien, en zo nu en dan woestijnleeuwen, een subspecies speciaal aangepast op de barre omstandigheden. Langs de met walvisbotten bezaaide kustlijn leven zeerobben-kolonies, en roofdieren als de black-backed jackal en de schuchtere Brown hyena. Unieke vogelsoorten zijn o.a. de Damara Tern en Gray's Lark.

De aangrenzende 450.000 hectare metende Palmwag Concession bestaat uit golvende, rotsachtige heuvels, 'flat-topped mountains' en vlakten, her en der doorsneden door rivierbeddingen die incidentele regen vanuit het binnenland naar de Atlantische Oceaan afvoeren. Vegetatie bestaat uit verspreide Euphorbia, eeuwenoude Welwitschia planten, incidenteel struikgewas, en enkele geïsoleerde groepjes bomen. Het gebied bevat de grootste populatie vrij levende Desert-adapted Black Rhino van Afrika, en daarnaast behoorlijke aantallen woestijn-olifanten. Dankzij de zoetwaterbronnen in het gebied is er een verrassende diversiteit van dieren: Hartmann's mountain zebra, giraffe, gemsbok, springbok, en kudu. Palmwag bevat verder het grootste deel van de mystieke Woestijnleeuwen van noord-west Namibië, luipaard, cheeta en bruine en gevlekte hyena. De vogelstand is al even gevarieerd, met inheemse soorten als Bokmamierie en Rüppell's Korhaan.

Desert Adapted Rhino ©Martin Benadie Hoanib map ©Wilderness Safaris Hoanib spring2 ©Olwen Evans
­