­
Little ongava Zebra ©Dana Allen

Little Ongava

Etosha Regio • Namibië

Little Ongava is magnifiek gesitueerd op een bergkam in Ongava Game Reserve, met een prachtig uitzicht over de aangrenzende vlakten. De entourage is misschien wel de meest gedistingeerde en comfortabele in heel Namibie, en biedt een ongeëvenaarde beleving.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Ongava Game Reserve
Capaciteit 3 suites
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Het intieme camp heeft slechts drie zeer riant suites, elk met eigen zwembad, en-suite badkamer, 'sala' en buitendouche. Zowel de suites als de centrale ruimte bieden een schitterend uitzicht over de lager gelegen drinkplaats. De veranda, waar de maaltijden worden geserveerd, leent zich bij uitstek voor ontspannen en stijlvol tafelen onder de de Afrikaanse sterrenhemel. Gasten van Little Ongava hebben de beschikking over een vaste gids en Land Rover, waarmee de allerbeste natuurbeleving in een van Afrika's grootse 'wildlife destinations'gegarandeerd wordt. Vanuit Little Ongava is het mogelijk om in alle rust en privacy te genieten van de gamedrives en night-drives, bezoeken aan uitkijkhutten, en wandelingen en neushoorntrips met de eigen gids. Ook is het uiteraard mogelijk om naburig Etosha National Park te bezoeken, voor een dagdeel, of gehele dag.

Ongava Game Reserve

Aan de zuidgrens van Etosha National Park ligt het 30.000 hectare grote Ongava Game Reserve. Het gebied vormt een waardevolle buffer naar het aangrenzende nationale park, en is een toevluchtsoord voor grote concentraties dieren, waaronder leeuwen, gnoe, springbok, gemsbok, Hartmann's mountain zebra, red hartebeest, giraffe, eland, en de grootste populatie met inheemse black-faced impala buiten Etosha National Park. Het reservaat staat ook bekend om de succesvolle herintroductie van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Ook het vogelleven in het gebied is buitengewoon rijk en gevarieerd, met waarnemingen van 340 verschillende soorten. Daaronder zijn 10 van 14 inheemse vogels in Namibië, zoals de White-tailed Shrike, de Short-toed Rock Thrush, Hartlaub's Francolin, Rüpell's Parrot en roofvogels in overvloed. Door de ligging op slechts 4,5 kilometer van van Etosha's Andersson Gate, biedt Ongava ook uitstekende toegang tot de rijke gronden van west-Etosha, de bekende natuurbestemming in Namibië.

LittleOngava Kudu ©Dana Allen LittleOngava Namibia ©Wilderness Safaris LittleOngava Sundowner ©Dana Allen
­