­
Etosha Lions ©Martin Benadi

Ongava Lodge

Etosha Regio • Namibië

De gerennomeerde Ongava Lodge bevindt zich aan de zuid-zijde van Etosha National Park, in het private Ongava Game Reserve. De lodge is prachtig gesitueerd, op de top van een heuvelrug in de Ondundozonanandana Mountain Range, en biedt een schitterend uitzicht over de aangrenzende vlakte en de drinkplaatsen op de voorgrond. De laatste biedt ook 's avonds spectaculaire bezoekers, als leeuwen, neushoorns en ander wild komen drinken onder beschutting van de duisternis.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Ongava Game Reserve
Capaciteit 14 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Ongava Lodge biedt 14 zeer luxe onderkomens, opgetrokken uit rots en riet. De chalets liggen verscholen in de vegetatie, en worden onderling verbonden door slingerende paden op de heuvelrug. Ieder chalet heeft een eigen uniek uitzicht, deels op de drinkplaats, deels over de vlakte, en geeft een uitzonderlijk gevoel van privacy en ontspanning.

Het schitterende hoofdgebouw waarin de lounge, bar, en lappa zich bevinden is door constructie en uitzicht zeer uitnodigend, gewoon om tot rust te komen, of om te genieten van een uitstekende maaltijd onder de sterrenhemel. Natuurlijk ontbreekt een zwembad niet, voor een verkoelende duik tijdens de hitte van de dag.

Activiteiten in en om de Lodge bestaan uit gamedrives en night-drives door het gebied, het bezoek aan een van de uitkijkhutten, of een spannende wandeling door de natuur onder leiding van een van de bekwame gidsen. Ook is het mogelijk om met de rangers uit het park mee te gaan op zoek naar witte neushoorns, waarbij de dieren te voet worden gevolgd en geobserveerd. Deze werkzaamheden maken deel uit van het voortdurende onderzoek naar de zeer kwetsbare populaties welke in Ongava beschermd worden. Uiteraard behoort ook een bezoek aan het naburige Etosha National Park tot een van de mogelijkheden, het park is vanuit de lodge zeer goed te bereiken. Natuurlijk wordt u daarbij begeleid door een van de kundige gidsen van Ongava Lodge.

Ongava lioness ©Dana Allen Ongava Lodge map ©Wilderness Safaris Ongava Trackers ©Dana Allen

Ongava Game Reserve

Aan de zuidgrens van Etosha National Park ligt het 30.000 hectare grote Ongava Game Reserve. Het gebied vormt een waardevolle buffer naar het aangrenzende nationale park, en is een toevluchtsoord voor grote concentraties dieren, waaronder leeuwen, gnoe, springbok, gemsbok, Hartmann's mountain zebra, red hartebeest, giraffe, eland, en de grootste populatie met inheemse black-faced impala buiten Etosha National Park. Het reservaat staat ook bekend om de succesvolle herintroductie van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Ook het vogelleven in het gebied is buitengewoon rijk en gevarieerd, met waarnemingen van 340 verschillende soorten. Daaronder zijn 10 van 14 inheemse vogels in Namibië, zoals de White-tailed Shrike, de Short-toed Rock Thrush, Hartlaub's Francolin, Rüpell's Parrot en roofvogels in overvloed. Door de ligging op slechts 4,5 kilometer van van Etosha's Andersson Gate, biedt Ongava ook uitstekende toegang tot de rijke gronden van west-Etosha, de bekende natuurbestemming in Namibië.

Ongava aerial ©Dana Allen
­