­
White Rhino Tracking Ongava ©Dana  Allen

Ongava Tented Camp

Etosha Regio • Namibië

Ongava Tented Camp ligt verscholen in een verborgen vallei aan de voet van een rotsformatie in Ongava Game Reserve. De accommodatie bestaat uit een centrale ontvangst, lappa, en lounge, en acht riante Meru-stijl tenten met en-suite faciliteiten, eigen buitendouche en prive-veranda. Een van de tenten is ingericht als familie-unit, waarin vier slaapplaatsen zijn. Het centrale deel van het camp is opgetrokken uit steen, canvas en riet, en kijkt uit over een drukbezochte drinkplaats in de vallei.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Ongava Game Reserve
Capaciteit 8 Meru-stijl tenten
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Activiteiten in dit comfortabele Camp vinden plaats rond het knusse centrale gebouw, waar men vanuit het zwembad of vanaf de loungebanken naar het passerende wild kan kijken. Doordat Ongava Game Reserve grenst aan Etosha National Park kunnen gamedrives naar dit wereldberoemde park georganiseerd worden. Ook in het Reserve zelf zijn gamedrives de uitgelezen manier om het gebied en haar bewoners te leren kennen. Andere activiteiten zijn: wandelingen onder leiding van een van de gidsen, vogeltochten en zeer de moeite waard: een bezoek aan een van de uitkijkhutten, van waaruit het dierenleven in alle rust geobserveerd kan worden. Vermeldenswaardig is tenslotte het feit dat Ongava Game Reserve een van de grootste neushoorn populaties onder haar hoede heeft, in een landelijk project van de Namibische overheid om deze bijzondere soort zo goed mogelijk te beschermen. Het is een van de weinige particuliere Game Reserves in zuidelijk Afrika waar gasten zowel witte als zwarte neushoorns kunnen bewonderen.

Ongava Game Reserve

Aan de zuidgrens van Etosha National Park ligt het 30.000 hectare grote Ongava Game Reserve. Het gebied vormt een waardevolle buffer naar het aangrenzende nationale park, en is een toevluchtsoord voor grote concentraties dieren, waaronder leeuwen, gnoe, springbok, gemsbok, Hartmann's mountain zebra, red hartebeest, giraffe, eland, en de grootste populatie met inheemse black-faced impala buiten Etosha National Park. Het reservaat staat ook bekend om de succesvolle herintroductie van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Ook het vogelleven in het gebied is buitengewoon rijk en gevarieerd, met waarnemingen van 340 verschillende soorten. Daaronder zijn 10 van 14 inheemse vogels in Namibië, zoals de White-tailed Shrike, de Short-toed Rock Thrush, Hartlaub's Francolin, Rüpell's Parrot en roofvogels in overvloed. Door de ligging op slechts 4,5 kilometer van van Etosha's Andersson Gate, biedt Ongava ook uitstekende toegang tot de rijke gronden van west-Etosha, de bekende natuurbestemming in Namibië.

OTC waterhole ©Dana Allen Ongava Lodge map ©Wilderness Safaris Ongava Trackers ©Dana Allen
­