­
Anderssons zebra ©Dana Allen

Andersson's Camp

Etosha Regio • Namibië

Andersson's Camp is een moderne en comfortabele uitvalsbasis om de adembenemende diversiteit van flora en fauna in de regio te ontdekken. Het camp is gelegen aan de grens van het wereldberoemde Etosha National Park, te midden van de rijke gronden van het Ongava Game Reserve. De accommodatie dankt zijn naam aan de broemde ontdekkingsreizigers Charles Andersson en Sir Francis Galton welke in 1851 de eerste Europeanen waren die de Etosha Pan - 's werelds grootste zoutpan - zouden betreden.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Ongava Game Reserve
Capaciteit 20 units
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Andersson's Camp ligt verscholen in Mopane begroeing, op de karakteristieke witte kalkgronden van de regio. Het centrum van het innemende camp wordt gevormd door de gerenoveerdere boerderij, welke in vroeger tijden de bestemming van het gebied bepaalde. De centrale ruimte kijkt uit over een drukbezochte drinkplaats, waar allerhande dieren dag en nacht langs komen. Het verblijf bestaat verder uit 20 en-suite safari-tenten, welke op verhoogde plateau's staan voor een optimaal uitzicht op de drinkplaats en omringende vlakten. Het camp is een treffend voorbeeld van een duurzame faciliteit; het model is gebaseerd op 'eco-sensitive lodging', en biedt een authentieke, veilige en down-to-earth ervaring voor kleine groepen, families, en reizigers die op eigen gelegenheid de Etosha regio verkennen. De accommodatie is zeer goed te bereiken, zowel over de weg als door de lucht.

Activiteiten bestaan onder meer uit een bezoek aan het naastgelegen Etosha National Park. Daarvoor worden dagtochten georganiseerd, onder begeleiding van de gidsen van Andersson's Camp. Ook Ongava Game Reserve heeft de bezoekers veel te bieden, waaronder wandelingen door de natuur, en nacht-gamedrives in het gebied.

Ongava Game Reserve

Aan de zuidgrens van Etosha National Park ligt het 30.000 hectare grote Ongava Game Reserve. Het gebied vormt een waardevolle buffer naar het aangrenzende nationale park, en is een toevluchtsoord voor grote concentraties dieren, waaronder leeuwen, gnoe, springbok, gemsbok, Hartmann's mountain zebra, red hartebeest, giraffe, eland, en de grootste populatie met inheemse black-faced impala buiten Etosha National Park. Het reservaat staat ook bekend om de succesvolle herintroductie van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Ook het vogelleven in het gebied is buitengewoon rijk en gevarieerd, met waarnemingen van 340 verschillende soorten. Daaronder zijn 10 van 14 inheemse vogels in Namibië, zoals de White-tailed Shrike, de Short-toed Rock Thrush, Hartlaub's Francolin, Rüpell's Parrot en roofvogels in overvloed. Door de ligging op slechts 4,5 kilometer van van Etosha's Andersson Gate, biedt Ongava ook uitstekende toegang tot de rijke gronden van west-Etosha, de bekende natuurbestemming in Namibië.

Etosha lions ©Martin Benadie Andersson's map ©Wilderness Safaris Anderssons zebra ©Dana Allen
­