­

Zelf op safari naar deze bestemming?

Bel 072 888 4470, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Grootberg Lodge

Damaraland • Namibië

Grootberg Lodge bevindt zich op een spectaculaire locatie op de rand van het Etendeka Plateau, met uitzicht over de Klip River Valley. Het afgelegen gebied valt onder de verantwoordelijkheid van de #Khoadi//Hoas community, en de ongerepte natuur wordt tegelijkertijd beschermd en benut voor duurzaam toerisme. Grootberg Lodge is een voorloper in de toerisme-sector van Namibië, omdat het de eerste accommodatie in zijn soort is die voor 100% eigendom is van de gemeenschap. Alhoewel natuurbescherming en instandhouding van de Conservancy het primaire doel van de lodge is, zijn er vele positieve neveneffecten zoals toegenomen werkgelegenheid, ondersteuning van de gemeenschap middels bouw van scholen, klinieken en projecten voor ouderen, en een fonds waaruit onderwijs voor de kinderen uit de gemeenschap betaald wordt. Een ander belangrijk doel van de lodge is om het 'human/wildlife-conflict' in het gebied te verminderen. Enerzijds worden oplossingen bedacht om de gemeenschappen en hun bezittingen minder kwetsbaar voor wildlife te maken, anderzijds wordt gepoogd om bewoners toleranter te maken voor dieren als leeuwen, cheetah en olifanten en hun waarde vanuit toeristisch oogpunt te benadrukken.

Accommodatie van Grootberg Lodge bestaat uit 12 chalets uit rots en riet, welke een ongeëvenaard uitzicht bieden over de Klip River Valley. De kamers hebben en-suite faciliteiten, en verder alle voorzieningen voor een comfortabel verblijf

 

­