­
Sossusvlei Dunes ©Simon Stubbs

Kulala Desert Lodge

Kulala Wilderness Reserve • Namibië

Kulala Desert Lodge ligt verborgen aan de voet van de fameuze zandduinen van Sossusvlei, en vormt een exclusieve toegang tot het gigantische Namib Naukluft Park. Daarmee is de lodge de locatie die het dichtst bij Sossusvlei is, met fantastische vergezichten over de rode duinen, bergen, en open vlakten.

Het kamp bestaat uit 23 canvas tenten met rieten dak. Deze zogenaamde 'kulalas'hebben allen een en-suite badkamer aan de achterzijde, en een veranda aan de voorzijde. Elke unit is op een verhoogd dek gebouwd om optimaal te profiteren van de verkoelende wind, en op het vlakke gedeelte van de kulala is een dakterras waar onder de blote sterrenhemel geslapen kan worden. Het hart van het kamp bestaat uit een lounge en dining, geïnspireerd op een noord-Afrikaans decor. Verder zijn er een dompelbad, en veranda welke uitkijkt op een drinkplaats voor het kamp.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Kulala Wilderness Reserve
Capaciteit 23 'kulalas'
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

De activiteiten staan in het teken van de overweldigende woestijn-omgeving. Er zijn excursies naar Sossusvlei en natuurwandelingen en gamedrives in andere delen van het reservaat. De fascinerende flora en fauna kan ook verkend worden middels paardrijd-tochten, excursies op Quad-bikes, en er is de mogelijkheid om met een heteluchtballon over de woestijn te vliegen.

Kulala Wilderness Reserve

Aan de grens van het gigantische Namib-Naukluft Park ligt het 40.000 hectare metende Kulala Wilderness Reserve. Het strategisch gelegen gebied is in de afgelopen tien jaar als natuurgebied gerehabiliteerd, en is inmiddels weer het thuis voor vele vormen van woestijnleven. Ook biedt het gebied de perfecte toegang tot de fameuze rode zandduinen van Sossusvlei. De spectaculaire duinen torenen tot wel 300 meter boven het omringende land uit, en worden omgeven door ruige, oeroude vulkanische bergen en open vlakten. Grotere woestijnspecialisten als struisvogel, springbok en gemsbok gedijen uitstekend in het gebied, en ook carnivoren als de Bat-eared Fox, Cape Fox, Brown Hyaena en Black-backed Jackal worden regelmatig gezien. Bij de beleving van dit natuurgebied ligt de nadruk op de unieke woestijnfauna, de spectaculaire uitzichten en de onwaarschijnlijke sterrenhemel. Ook unieke vogels zijn er vaste bezoekers, zoals Dune Lark, Burchell's Courser, Ludwig's Bustard en Stark's Lark.

Ballonvaart Kulala Desert Lodge ©Mike Myers Kulala Desert Lodge map ©Wilderness Safaris Kulala Desert Lodge gids ©Dana Allen
­