­
Sossusvlei Dunes ©Simon Stubbs

Little Kulala Camp

Kulala Wilderness Reserve • Namibië

Het schitterende Little Kulala is het toonbeeld van een geslaagde woestijnaccommodatie. Het kamp zelf is gelegen op aan de droge rivierbedding van de Auab Rivier, en vormt de luxueuze uitvalsbasis voor de activiteiten in het gebied. De 11 rietgedekte en zeer comfortabele villa's, ieder met eigen dompelbad, gaan volledig op in het tijdloze woestijnlandschap. Het gebruik van neutrale kleuren, fraaie texturen en het natuurlijke licht in de villa's maakt dat ze perfect matchen met de zachte pasteltinten van de omgeving. Elke villa heeft een 'skybed' op het dak, zodat onder de blote hemel geslapen kan worden of om gewoon van de sterren te genieten. Verder zijn een binen- en buitendouche aanwezig.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Kulala Wilderness Reserve
Capaciteit 11 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

De verschillende activiteiten vanuit de lodge zijn erop gericht om de gasten vertrouwd te maken met de indrukwekkende schoonheid en de afzondering van de Namib Desert. De excursies naar Sossusvlei, natuurwandelingen en gamedrives bieden adembenemende beelden van de omgeving, en het aan de woestijn aangepaste dieren- en plantenleven. aanvullende mogelijkheden zijnwoestijnverkenning op Quad-bikes, en de unieke ervaring om met een heteluchtballon over de wostijn te glijden.

Kulala Wilderness Reserve

Aan de grens van het gigantische Namib-Naukluft Park ligt het 40.000 hectare metende Kulala Wilderness Reserve. Het strategisch gelegen gebied is in de afgelopen tien jaar als natuurgebied gerehabiliteerd, en is inmiddels weer het thuis voor vele vormen van woestijnleven. Ook biedt het gebied de perfecte toegang tot de fameuze rode zandduinen van Sossusvlei. De spectaculaire duinen torenen tot wel 300 meter boven het omringende land uit, en worden omgeven door ruige, oeroude vulkanische bergen en open vlakten. Grotere woestijnspecialisten als struisvogel, springbok en gemsbok gedijen uitstekend in het gebied, en ook carnivoren als de Bat-eared Fox, Cape Fox, Brown Hyaena en Black-backed Jackal worden regelmatig gezien. Bij de beleving van dit natuurgebied ligt de nadruk op de unieke woestijnfauna, de spectaculaire uitzichten en de onwaarschijnlijke sterrenhemel. Ook unieke vogels zijn er vaste bezoekers, zoals Dune Lark, Burchell's Courser, Ludwig's Bustard en Stark's Lark.

Impressive Cobra ©Dana Allen Little Kulala Camp map ©Wilderness Safaris Little Kulala Picknick ©Olwen Evans
­