­
Damaraland Olifant ©Dana Allen

Doro !Nawas Camp

Damaraland • Namibië

Doro !Nawas Camp is gelegen op de top van een heuvel aan de rand van de droge Aba-Huab Rivier. De lodge heeft een spectaculair uitzicht over de ruige, rotsachtige natuur van Damaraland. De chalets, welke zijn opgetrokken uit natuursteen, canvas, en rieten dak, hebben en-suite faciliteiten, en een buitendouche. Verder is er een veranda waarop u van de prachtige sterrenhemel kunt genieten, of waarop u zelfs de nacht door kan brengen in de buitenlucht.

De lodge zelf bestaat uit een binnen- en buiten dining, zwembad, en kleine curio-shop met lokale kunst en handwerk-objecten.

DETAILS

Land Namibië
Concessie Doro !Nawas Conservancy
Capaciteit 16 chalets
Geopend gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Het kamp is de perfecte basis om het omliggende gebied te verkennen, zowel in open safari-auto's als middels natuurwandelingen. Ook is het mogelijk om de beroemde petrogliefen - prehistorische rotsgravures - en San rotsschilderingen van Twijfelfontein te bekijken, de eerste Werelderfgoed-locatie in Namibië. De combinatie van Afrika's verleden en heden maken Doro !Nawas een fascinerend plek om te bezoeken, en omdat de lodge in samenwerking met lokale gemeenschappen ontwikkeld wordt, profiteert de hele omgeving mee!

Doro !Nawas Conservancy

De Doro !Nawas Conservancy bestaat uit een gevarieerd landschap - van met rotsblokken bezaaide vlakten, tot curieuze rotsformaties, omgeven door zandduinen. Het gebied is eersteklas territorium voor aan de woestijn aangepaste olifanten, en de kuddes steken de Aba-Huab rivierbedding ieder seizoen over op zoek naar water en vegetatie. Het wild wat in het gebied leeft is meestal geconcentreerd langs de rivierbeddingen en in de valleien. Alhoewel er nooit grote concentraties dieren zijn, is het droge gebied het thuis van onder andere gemsbok, struisvogel en springbok, en kunnen zwarte neushoorn en cheetah gezien worden. Het vogelbestand is uitstekend, met inheemse soorten als Monteiro's Hornbill en Rüpell's Korhaan. Een ander bijzonder kenmerk van de omgeving, is dat Afrika's grootste collectie petrogliefen (prehistorische rotogravures) en San rotstekeningen bij Twijfelfontein gevonden kan worden, tevens de eerste Werelderfgoed locatie van Namibië.

Bijzonder is verder dat het natuurgebied en de lodge in samenwerking met de lokale bevolking geëxploiteerd worden. Deze succesvolle partnership heeft voor vele andere natuurgebieden model gestaan bij de ontwikkeling van duurzame toerisme, waarbij ook lokale gemeenschappen evenredig profiteren.

Dining van Doro Nawas ©Dana Allen Doro !Nawas Camp map ©Wilderness Safaris Doro Nawas Photofun ©Dana Allen
­