­
Namibia Dunes ©Simon Stubbs

Namibië

Spectaculaire panorama's, en boordevol perspectief

Namibië is zeer contrastrijk en wordt geroemd om zijn enorme open landschappen, oneindig blauwe luchten, en fantastische sterrenhemels. De vele nationale parken en natuurreservaten herbergen een grote verscheidenheid aan flora en fauna in een grote diversiteit van leefgebieden: de witte zoutpannen van Etosha National Park, de rode duinen van Sossusvlei, eenzame stranden langs de Skeleton Coast en de onbewoonde wildernis van het Damaraland en de Kunene.

Kaart accommodaties Namibie

Om al dit moois te bewonderen, is er een uitgebreid aanbod van accommodaties tot in de verste uithoeken van het land. Omdat Namibië beschikt over een prima wegennetwerk zijn de lodges veelal goed over de weg te bereiken. En voor diegene die minder tijd tot hun beschikking hebben, of kiezen voor comfort: er is altijd wel een airstrip in de buurt waarop de kleine vliegtuigjes kunnen landen. Onderstaand overzicht bevat een kleine selectie van alle mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer alternatieven, en om uw eigen voorkeursroute samen te stellen.

Anderssons unit ©Dana Allen

Andersson's Camp

Etosha Regio • Namibië

Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Charles Andersson, en verken de prachtige Etosha-regio in Namibië. Dit schitterende en goed bereikbare gebied met haar karakteristieke zoutpannen, kalkgronden en rijke dierenleven is een aanbeveling voor iedere Namibië-reis.

Black Rhino ©Mike Myers

Damaraland Camp

Damaraland • Namibië

Damaraland Camp is in alle opzichten van uitzonderlijke kwaliteit. Deze bekroonde ecolodge is zeer stijlvol ontworpen, en past door de combinatie van nieuwe technologiën en natuurlijke materialen fantastisch in haar natuurlijke omgeving. Ook het natuurgebied zelf is een succesverhaal, waarin lokale gemeenschappen en Wilderness Safaris gezamelijk optrekken in de ontwikkeling.

Black Rhino ©Mike Myers

Desert Rhino Camp

Kunene Regio • Namibië

Desert Rhino Camp maakt het mogelijk om een zeer originele en exclusieve vorm van natuurbescherming te beleven en te ondersteunen. Vanuit het kamp kan men -samen met de plaatselijke NGO 'Save the Rhino Trust'- op zoek gaan naar een unieke en bedreigde soort: de desert-adapted black Rhino.

Doro Nawas ©Dana Allen

Doro !Nawas Camp

Damaraland • Namibië

Ruige, oeroude landschappen, woestijnolifanten, eeuwenoude rotsschilderingen: Doro !Nawas Camp is een fascinerende combinatie waarin het heden en het verleden van de natuur èn haar bewoners centraal staan.

Accommodatie foto ©Photographer

Grootberg Lodge

Damaraland • Namibië

Grootberg Lodge is gesitueerd op één van de mooiste locaties van Namibië. Het uitzicht over de oeroude vallei is fenomenaal.

"Namibië is een fantastische bestemming voor avontuurlijke reizigers die de grote massa's liever ontwijken. De landschappen zijn ruig en weids, maar goed bereisbaar, ook met gehuurde auto. Naast de prachtige landschappen ligt de aantrekkingskracht in de constante strijd van alle flora en fauna tegen de elementen. Het leuke is dat juìst deze omstandigheden hebben geleid tot allerlei fantastische aanpassingen en inheemse variatie."

Thumb OH

Hoanib spring ©Olwen Evans

Hoanib Skeleton Coast Camp

Kunene Regio • Namibië

Ervaar de pure schoonheid en de aantrekkingskracht van de Kunene regio in Hoanib Skeleton Coast Camp. Dit nieuwe kamp is gesitueerd in één van de meest dramatische landschappen op aarde, en is het startpunt voor verrassende ontmoetingen met de flora en fauna van een meedogenloze woestijn.

Kulala Duinwandeling ©Dana Allen

Kulala Desert Lodge

Kulala Wilderness Reserve • Namibië

Aan de voet van de majestueze rode zandduinen van Sossuvlei ligt Kulala Desert Lodge. Dit indrukwekkende gebied geeft alle ruimte om te genieten van stilte, weidsheid en ruigheid van het landschap.

Little Kulala Unit ©Wilderness Safaris

Little Kulala Camp

Kulala Wilderness Reserve • Namibië

Little Kulala is het perfecte uitgangspunt voor een fantastisch verblijf in de Namib Desert. De lodge ligt vlakbij de beroemde zandduinen van Sossusvlei, in het exclusieve Kulala Wilderness Reserve - een schitterend gebied wat succesvol is teruggegeven aan de natuur.

­