­
Malawi highlands ©Dana Allen

Nyika Plateau ©Dana Allen

Malawi

Het langgerekte Malawi, gelegen in het hart van centraal-zuidelijk Afrika, is in vele opzichten uitzonderlijk. Het biedt een fascinerende geografische diversiteit met torenhoge bergen, weelderige valleien en kristalheldere meren zoals Lake Malawi. Tussen deze uitersten is een rijke variëteit in flora en fauna te vinden. Ook het contact met de lokale bevolking is uniek: door de vriendelijke en gastvrije bewoners staat het land bekend als 'The warm heart of Africa'.

Chelinda Camp view ©Dana Allen

Chelinda Camp

Nyika National Park • Malawi

Chelinda Camp biedt haar bezoekers een authentieke 'alpenervaring' midden in zuid-centraal Afrika. Het kamp is gelegen in de hooglanden van het Nyika Plateau, en wordt gekenmerkt door schitterende vergezichten over de alpenweiden, golvende heuvels en bergruggen, waarin zich een veelheid aan endemische flora en fauna bevindt.

Chelinda Lodge chalet ©Dana Allen

Chelinda Lodge

Nyika National Park • Malawi

Chelinda Lodge bevindt zich in een uniek ecosysteem in Zuid-centraal Afrika - het wilde, ongerepte en afgelegen hoogland van Nyika National Park. Chelinda Lodge biedt schitterende vergezichten over glooiende heuvels, waarop grote kuddes van bijzondere soorten als eland, roan en Crawshay's zebra te vinden zijn.

Chinteche Inn gardenview ©Dana Allen

Chintheche Inn

Lake Malawi- Central Lake Shore • Malawi

Tegen de achtergrond van de hoge Viphya Mountains liggen de ongerepte palmstranden van Chintheche Inn. Het warme, heldere water van Lake Malawi kabbelt rustig tegen de kustlijn, welke afgewisseld wordt door overgebleven stukken tropisch woud, en vissersdorpen met haar vriendelijke bewoners.

Mumbo camp honeymoontent ©Dana Allen

Mumbo Island Camp

Lake Malawi National Park • Malawi

Mumbo Island vormt de perfecte setting voor een ontspannen verblijf aan de oevers van Lake Malawi, het fantastische meer met haar kristalheldere wateren, strandjes en ontelbare gekleurde vissoorten.

Mvuucamp chalets ©Dana Allen

Mvuu Camp

Liwonde national Park • Malawi

Prachtige vergezichten over de glinsterende Shire Rivier, grote baobab bomen, en brommende nijpaarden - Mvuu Camp is een uitstekende plek om de natuur van Malawi te verkennen.

MvuuWS tent ©Dana Allen

Mvuu Lodge

Liwonde national Park • Malawi

De fraai gesitueerde Mvuu Lodge is de perfecte uitvalsbasis om de bijzondere diversiteit en schoonheid van Liwonde National Park te verkennen.

­