­
Segera giraffe-plains ©Mike Myers

Segera Retreat

Laikipia Plateau • Kenia

Als meest exclusieve en innovatieve bestemming op de serene vlakten van het Laikipia Plateau, is Segera Retreat een unieke oase van waaruit gasten in staat zijn om hun eigen safari naar eigen smaak in te vullen. Segera biedt levendige cultuur, uitzonderlijk dierenleven, en een schitterend landschap, wat een belangrijke corridor vormt voor de oost-west migratie van olifanten, en een veilige haven is voor vele andere soorten. Kunst neemt een belangrijke plaats in tijdens het verblijf, en tezamen met traditionele safari-activiteiten, biedt Segera een betekenisvolle bijdrage aan programma's om de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Details

 • Land
 • Kenia
 • Concessie
 • Segera - Laikipia Plateau
 • Capaciteit
 • 6 villa's
 • Geopend
 • gehele jaar

Informeer voor details en beschikbaarheid

De accommodatie bestaat uit 6 privéchalets, opgebouwd uit hout en riet, twee verdiepingen hoog voor optimaal uitzicht over het Plateau. Elke unit is geplaatst op palen, en heeft een grote slaapkamer met en-suite badkamer. Op het prive-zonnedek in de botanische tuin staan comfortabele loungestoelen, en een Jacuzzi bad is in het dek verzonken. Één van de chalets is een familie-unit waarin vier slaapplaatsen zijn.

De uitzonderlijke kunstcollectie neemt een belangrijke plaats in op het complex. in de weelderige tuin staan een aantal schitterende sculpturen, en elke villa heeft haar eigen originele inrichting, met individueel geselecteerde schilderijen, en andere kunstvormen van een keur van Afrikaanse kunstenaars.

Het centrale Paddock House bestaat uit een dek wat over de met acacia's bezaaide savanne uitkijkt. Daarnaast is er 'gazebo', kunstige ingerichte binnentuin, kunstgalerie, bar dining en bibliotheek. Al deze ruimten kunnen gebruikt worden voor de maaltijden, prive-diners, of simpelweg om te ontspannen. De uitstekende keuken serveert Segera's eigen free-range rundvlees, en organische groenten uit eigen kweek.

Activiteiten bestaan onder meer uit culturele tours, natuurwandelingen en gamedrives. Om beter inzicht te krijgen in de complexiteit van de bescherming van de flora en fauna is het mogelijk om tijd door te brengen met de parkwachters en anti-stropers unit. Ongewone en innovatieve activiteiten zijn er ook: zo is het mogelijk om een nacht door te brengen bij een traditionele vee-kraal, en zijn helikopterexcursies naar Mount Kenia en Samburu mogelijk.

 • Segera pool ©Caroline Culbert
 • Kenya map Abu ©Wilderness Safaris
 • Segera Olifant ©Caroline Culbert

Segera - Laikipia Plateau

Het 20.000 hectare metende Segera is centraal gelegen binnen Laikipia, en bestaat uit een hoogvlakte met graslanden en acacia's. Het wild kan zich binnen het gebied vrij en veilig bewegen, waarop wordt toegezien door een efficiënte en goed georganiseerde anti-stropers unit. Het gebied is tot een toevluchtsoord geworden voor olifanten, leeuwen, luipaard, buffel, eland en een rijke variëteit aan ander wild. Daaronder zijn ook enkele inheemse noordelijke soorten als de gevlekte giraffe, Grevy's zebra en de beisa oryx. Ook de variëteit onder vogels is verbluffend, met waarnemingen van 365 soorten vogels in Laikipia. Segera is een tastbaar bewijs van een succesvolle wijze om het land voor meerdere bestemmingen te gebruiken. Met behulp van de Zeitz Foundation loopt het gebied voorop in een verandering in Kenia, en wordt een visie nagestreefd om een integrale en gezonde balans te creëren tussen natuurbescherming, commercie, cultuur en lokale gemeenschappen. Dit heeft geleid tot een duurzaam 'Global Ecosphere Retreat' wat bijdraagt aan de visie van een ecosysteem in meest gezonde staat.

 • Segera view ©Caroline Culbert
­