­
Kwetsani hippo ©Dana Allen

Kwetsani Camp

Okavango Delta • Botswana

Kwetsani Camp, een van de meest afgelegen kampen in de Okavango Delta, is gelegen op een langgerekt eiland, bedekt met palmbomen, wilde vijgen en mangisbomen. Het kamp kijkt uit over een enorme overstromingsvlakte, welke het grootste deel van het jaar bedekt is met Delta-water. Vijf schitterend ingerichte 'tree-house' chalets bieden de gasten open, luchtige accommodatie van hout, glas, riet, en canvas. De chalets liggen verhoogd, en zijn onderling verbonden middels houten looppaden. Ieder verblijf is voorzien van en-suite badkamer, en spectaculaire buitendouche.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Jao Concession
 • Capaciteit
 • 5 'tree-house' chalets
 • Geopend
 • gehele jaar

Informeer voor details en beschikbaarheid

Het hart van de accommodatie wordt gevormd door een rietgedekt gebouw waarin zich onder andere de dining en lounge bevinden. Deze lopen uit in een riant houten dek wat schitterend uitkijkt over de enorme vlakte welke regelmatig wordt bevolkt door allerlei soorten wild. Via een looppad gaat het verder naar de 'plunge pool' met lounge-stoelen -de perfecte plek om tijdens het middaguur te relaxen. De gasten kunnen het wild bekijken vanuit het comfort van het zwembad, of uiteraard vanuit de privacy van de eigen kamer.

Afhankelijk van de stand van het Delta water, biedt Kwetsani uitstekende land en water activiteiten. Gasten kunnen van het rijke dierenleven genieten vanuit de houten 'Mokoro', of een prachtige gamedrive ervaren vanuit de open 4x4 land Rovers. Bij hoog water is het ook mogelijk om per boot naar het nabijgelegen Hunda Island te varen voor een gamedrive.

Jao Concession

Dicht bij de 'steel' van pan die de Okavango Delta vormt, in het noordwesten ligt de 60.000 hectare grote Jao Concession. De vegetatie in het gebied verschilt van oost naar west: van de magische Jao Flats - een schilderachtige overstromingszone met weelderige palm-eilanden en oevervegetatie - naar het drogere Hunda Island, wat bedekt is met acacia's en Mopane Woodland, en een droog toevluchtsoord vormt tijdens de jaarlijkse overstromingen in de Delta. Rond de Jao Flats leven spectaculaire kuddes red lechwe, immer gevolg door de rovers aan de top van de voedselketen: leeuw en luipaard. Andere veel voorkomende soorten zijn tessebe, gnoe, giraffe, olifant, nijlpaard en krokodillen. De bijzondere Sitatunga worden sporadisch gezien, en waarnemingen van de spotted-neck otter zijn frequent. De drogere gebieden in het westen worden bevolkt door dezelfde soorten, waarbij opvallend grotere concentraties van gnoes en zebra's gezien kunnen worden. Ook de mogelijkheden om vogels te observeren zijn uitzonderlijk. Aan de oostelijke kant zijn grote aantallen van de bedreigde Wattled Crane, en de Slaty Egret, Rosy-throated Longclaw, Pel's Fishing Owl en Lesser Jacana te vinden, terwijl het westelijke, drogere gebied ideaal leefgebied is voor onder andere Crimson-breasted Shrike, Dickinson's Kestrel en Meyer's Parrots.

 • Kwetsani Kudu ©Dana Allen
 • Kwetsani map ©Wilderness Safaris
 • Kwetsani boat ©Dana Allen
­