­
Dubaplains lion gamedrive ©Dana Allen

Duba Plains Camp

Okavango Delta • Botswana

Duba Plains is één van de meest afgelegen kampen in de Delta, en onthult een ware rijkdom aan klassiek wild, maar ook ongebruikelijke carnivoren en prachtige vogels. Het kleine, intieme kamp bevindt zich op een eiland wat wordt omgeven door uitgestrekte overstromingsgebieden en grote, schaduwrijke ebben-, vijgen- en mangosteenbomen. Vanwege de ligging in nabijheid van de 'steel' van de Delta, is het kamp een van de eersten waar de jaarlijkse stijging van het waterpijl van de Delta zijn effect heeft.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Kwedi Concession
 • Capaciteit
 • 6 en-suite tenten
 • Geopend
 • gehele jaar

Informeer voor details en beschikbaarheid

De accommodatie bestaat uit 6 tenten, compleet met en-suite badkamer, buitendouche, en een kleine veranda met uitzicht op de overstromingsgebieden van de Delta. Verhoogde looppaden verbinden de tenten met het centrale gebouw, waarin zich een dining-ruimte, zwembad en vuurplaats bevinden.

De activiteiten rond het kamp bestaan uit gamedrives (zowel overdag als 's avonds) om de dieren in het gebied te bekijken: onder meer leeuwen, buffels, olifanten, red lechwe, en nijlpaarden in de waterwegen. Ook het vogelbestand is uitmuntend.

De Duba Plains waren het toneel voor de National Geographic documentaire 'Relentless Enemies', een verhaal over de klassieke interactie tussen leeuwen en buffels welke uniek is in het gebied.

Kwedi Concession

De Kwedi Concession in het noordelijk gedeelte van de Okavango Delta beslaat circa 90.000 hectare, en omvat de gebieden die bekend staan als de Duba Plains en Vumbura. Het westelijk gedeelte, met het grote Duba Island, staat gedurende het seizoen regelmatig onder water, waardoor kleine palmeilandjes overblijven. Het oostelijke deel bestaat uit diverse habitats: permanent moeras, gebieden die in het seizoen overstromen, met acacia 's begroeide stukken en Mopane / Kalahari Appleleaf zone's. De concessie wordt geleased van vijf gemeenschappen via de Okavango Community Trust, een baanbrekend samenwerkingsverband wat erop is gericht om de opbrengsten van ecotoerisme te delen met de plaatselijke bevolking. Duba Plains staat bekend om de confrontaties tussen grote kuddes buffels en troepen leeuwen, maar ook om de mogelijkheden om kleinere, minder bekende carnivoren te zien, zoals de aardwolf, bat-eared fox en de side-striped Jackal. Vumbura is het thuis van een bredere variëteit aan groot wild, waaronder allerlei soorten antilopen, olifanten, buffels, nijlpaarden en giraffe. Grote roofdieren zijn uiteraard ook aanwezig, leeuwen, gevlekte hyena, luipaard, wilde honden en cheetah worden allemaal regelmatig gezien. De vogelstand is overvloedig, met daaronder enkele zeer bijzondere varianten zoals de Rosy-throated Longclaw, Black Coucal en Wattled Crane. In de meer beboste gebieden komen daarnaast de White-breasted Cuckooshrike en de Racket-tailed Roller voor.

 • Dubaplains action ©Colin Bell
 • Duba Plains map ©Wilderness Safaris
 • Dubaplains drivingthrough ©Dana Allen
­