­
Jao Camp Lechwe ©Dana Allen

Jao Camp

Okavango Delta • Botswana

Jao Camp bevindt zich op een groot, afgelegen eiland in een private concessie in Botswana. Het gebied grenst aan het Moremi Game Reserve, in het hart van de Okavango Delta, en is een rustgevende oase voor een fantastische safari-ervaring. Het kamp beschikt over negen luxueuze tenten, elk handgemaakt en individueel ingericht. Het open ontwerp bevat een lounge, omkleedruimte, en slaapvertrek met en-suite faciliteiten waarin klassiek materiaal is verwerkt. Ook is er voorzien in een buitendouche. Verder beschikt iedere accommodatie over een prive-'sala' voor het middagdutje, van waar er een prachtig uitzicht is over de aangrenzende wateren.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Jao Concession
 • Capaciteit
 • 9 chalets
 • Geopend
 • gehele jaar
Informeer voor details en beschikbaarheid

Het centrale gebouw is een ornamentaal bouwerk van twee verdiepingen, met lounge, dinerruimte, twee plunge-pools, een kleine bibliotheek, curio-shop, wijnkelder en een boma voor diners onder de sterrenhemel van zuidelijk Afrika. Jao's spa biedt een breed assortiment massages en een fitnessruimte.

Door het afwisselende landschap met waterwegen, lagunes, Kalahari graslanden en open overstromingsgebieden kan Jao zowel activiteiten op het land als op het water bieden, waarbij de laatste afhankelijk zijn van de waterstand in de Delta. Het schilderachtige gebied kan zodoende verkend worden middels Mokoro kanotrips, boottochtjes, en gamedrives, zowel overdag als 's avond. Ook is het mogelijk om de wateren te bevissen (seizoensgebonden, catch-and-release).

Jao Concession

Dicht bij de 'steel' van pan die de Okavango Delta vormt, in het noordwesten ligt de 60.000 hectare grote Jao Concession. De vegetatie in het gebied verschilt van oost naar west: van de magische Jao Flats - een schilderachtige overstromingszone met weelderige palm-eilanden en oevervegetatie - naar het drogere Hunda Island, wat bedekt is met acacia's en Mopane Woodland, en een droog toevluchtsoord vormt tijdens de jaarlijkse overstromingen in de Delta. Rond de Jao Flats leven spectaculaire kuddes red lechwe, immer gevolg door de rovers aan de top van de voedselketen: leeuw en luipaard. Andere veel voorkomende soorten zijn tessebe, gnoe, giraffe, olifant, nijlpaard en krokodillen. De bijzondere Sitatunga worden sporadisch gezien, en waarnemingen van de spotted-neck otter zijn frequent. De drogere gebieden in het westen worden bevolkt door dezelfde soorten, waarbij opvallend grotere concentraties van gnoes en zebra's gezien kunnen worden. Ook de mogelijkheden om vogels te observeren zijn uitzonderlijk. Aan de oostelijke kant zijn grote aantallen van de bedreigde Wattled Crane, en de Slaty Egret, Rosy-throated Longclaw, Pel's Fishing Owl en Lesser Jacana te vinden, terwijl het westelijke, drogere gebied ideaal leefgebied is voor onder andere Crimson-breasted Shrike, Dickinson's Kestrel en Meyer's Parrots.

 • Jao leopards ©Dana Allen
 • Jao map ©Wilderness Safaris
 • Jao breakfast ©Dana Allen
­