­
Vumbura crossover ©Dana Allen

Vumbura Plains Camp

Kwedi Concession • Botswana

Vumbura Plains Camp is een luxueus kamp, gelegen in het noordelijke deel van de Okavango Delta. Het kamp bestaat uit twee afzonderlijke satelliet-kampen, elk met zeven suites, en eigen voorzieningen. De verhoogde dining, lounge en bar liggen verscholen onder het bladerdak van inheemse bomen, en bieden een prachtig uitzicht over de omringende vlakten. In het hoofdgebouw ligt de nadruk op ontspanning, met een inrichting van zachte banken en excentrieke kunstobjecten. De suites, allen verhoogd van de grond, zijn uniek in hun ontwerp: de ruimtelijke vertrekken zijn rechthoekig, en royaal gedecoreerd met licht hout. Elke suite heeft een grote, comfortabele slaapkamer, verzonken lounge met grote kussens, 'sala', en-suite faciliteiten, buitendouche, eigen veranda en plunge-pool. Er is ook een familiesuite beschikbaar, waarbij de afzonderlijke vertrekken worden verbonden door een eigen veranda.

DETAILS

 • Land
 • Botswana
 • Concessie
 • Kwedi Concession
 • Capaciteit
 • 2x 7 chalets
 • Geopend
 • gehele jaar

Informeer voor details en beschikbaarheid

Vumbura Plains biedt zowel land- als wateractiviteiten, allen gericht op het bekijken van het dierenleven en de natuur in de verschillende habitats. Er zijn gamedrives (overdag en 's avonds), begeleide natuurwandelingen (op aanvraag), Mokoro en boot-excursies, en tijdens het seizoen behoort ook sportvissen tot de mogelijkheden. Vermeldenswaardig is ook de mogelijkheid om een culture tour te ondernemen naar Gunotsoga Village.

Kwedi Concession

De Kwedi Concession in het noordelijk gedeelte van de Okavango Delta beslaat circa 90.000 hectare, en omvat de gebieden die bekend staan als de Duba Plains en Vumbura. Het westelijk gedeelte, met het grote Duba Island, staat gedurende het seizoen regelmatig onder water, waardoor kleine palmeilandjes overblijven. Het oostelijke deel bestaat uit diverse habitats: permanent moeras, gebieden die in het seizoen overstromen, met acacia 's begroeide stukken en Mopane / Kalahari Appleleaf zone's. De concessie wordt geleased van vijf gemeenschappen via de Okavango Community Trust, een baanbrekend samenwerkingsverband wat erop is gericht om de opbrengsten van ecotoerisme te delen met de plaatselijke bevolking. Duba Plains staat bekend om de confrontaties tussen grote kuddes buffels en troepen leeuwen, maar ook om de mogelijkheden om kleinere, minder bekende carnivoren te zien, zoals de aardwolf, bat-eared fox en de side-striped Jackal. Vumbura is het thuis van een bredere variëteit aan groot wild, waaronder allerlei soorten antilopen, olifanten, buffels, nijlpaarden en giraffe. Grote roofdieren zijn uiteraard ook aanwezig, leeuwen, gevlekte hyena, luipaard, wilde honden en cheetah worden allemaal regelmatig gezien. De vogelstand is overvloedig, met daaronder enkele zeer bijzondere varianten zoals de Rosy-throated Longclaw, Black Coucal en Wattled Crane. In de meer beboste gebieden komen daarnaast de White-breasted Cuckooshrike en de Racket-tailed Roller voor.

 • Vumbura lunch ©Dana Allen
 • Vumbura map ©Wilderness Safaris
 • Vumbura lions and plane ©Brian Worsley
­