­
okavango beauty ©Dana Allen

Botswana

Een compleet Afrikaans avontuur

Botswana is een land van tegenstellingen. De dorre Kalahari beslaat het grootste deel van het land, maar daarin bevindt zich een wonderlijk fenomeen: de Okavango Delta vormt een oase in de woestijn, gevoed door regenwater wat op meer dan 1000 kilometer afstand gevallen is. Het resultaat is een ongelooflijke diversiteit aan fauna en flora. Ook opmerkelijk zijn de parken Chobe en Linyanti in het noord-oosten, bekend om hun roofdieren en grote concentraties wild.

Met meer dan 70 verschillende lodges in Botswana, biedt AFRIKA-SAFARIS.NL een zeer compleet aanbod voor de ultieme safari in dit spectaculaire land. De accommodaties kenmerken zich door kleinschaligheid en kwaliteit, en bieden toegang tot alle belangrijke natuurgebieden. Een reis naar Botswana is uitstekend te combineren met een ontspannend verblijf aan de Zambezi Rivier, met haar spectaculaire Victoria Watervallen, in het uiterste noord van het land. Onderstaande lodges zijn enkele highlights in Botswana. Neem contact met ons op voor meer alternatieven!

Abu Elephant-back Safaris ©Dana Allen

Abu Camp

Okavango Delta • Botswana

In Abu Camp is het mogelijk om op een unieke manier met Afrikaanse olifanten in contact te komen. Rond het kamp resideert een zeer bijzondere olifantenkudde, waarmee de gasten voor een aantal dagen op kunnen trekken. Abu Camp biedt de ultieme olifanten-safari in Afrika!

Banoka familytent ©Mike Myers

Banoka Bush Camp

Okavango Delta • Botswana

Banoka Bush Camp ligt aan de oever van de Khwai rivier, in het noorden van Botswana's Okavango Delta. Door de verscheidenheid aan natuurlijke leefgebieden- van bosachtig tot rivierenlandschap - is het gebied de thuishaven van een overvloed van wild.

Chitabe elephantvisit ©Dave Hamman

Chitabe Camp

Okavango Delta • Botswana

Chitabe Camp heeft alle eigenschappen van een luxueuze Afrikaanse safari: het klassieke Delta decor, gevarieerd wild, en een prettig gevoel van ruimte, afzondering, en verbondenheid met de prachtige natuur.

ChitabeLediba familytent ©Dave Hamman

Chitabe Lediba Camp

Okavango Delta • Botswana

'Lediba' betekent lagune waar dieren komen drinken, en Chitabe Lediba is het intieme kamp van waaruit deze dieren optimaal bekeken kunnen worden. Het kamp onderscheidt zich doordat er zeer uiteenlopende habitats in de nabijheid te vinden zijn. Deze diversiteit trekt vele dieren, en maakt het tot een bijzonder productief gebied.

Dubaplains dubatent ©Wilderness Safaris

Duba Plains Camp

Okavango Delta • Botswana

Duba Plains Camp ligt in één van de uithoeken van de Okavango Delta in Botswana, in een gebied wat bekend staat om het meedogenloze gevecht tussen de plaatselijke leeuwen en de kuddes buffels die het gebied aandoen. Deze overlevingsstrijd is vastgelegd in de bekroonde National Geographic documentaire 'Relentless Enemies'.

Dumatau lounge ©Mike Myers

DumaTau Camp

The Linyanti • Botswana

DumaTau betekent letterlijk: 'brul van de leeuw', maar het zijn de grote concentraties van olifanten en de uitstekende wildstand in het algemeen waarom het gebied geroemd wordt. DamauTau Camp bevindt zich bij de oorsprong van het Savuti Channel, en de waterwegen rond het kamp lokken een rijke diversiteit aan dieren.

"Botswana is één van de meest vooraanstaande safari-landen, en hèt toonbeeld van succesvol ecotoerisme in zuidelijk Afrika. Een bezoek aan de fantastische Okavango Delta zal ieders leven gegarandeerd veranderen, door de onvergetelijke kennismaking met de wonderen van de natuur op aarde."

Thumb OH

Jacanacamp bedroom ©Dana Allen

Jacana Camp

Okavango Delta • Botswana

Het door water omringde Jacana Camp is een lieflijk eiland te midden van de schitterende Jao Flats. Het kamp ademt rust en afgezonderdheid, en biedt totale ontspanning in een spectaculaire setting.

Jao Guestroom ©Dana Allen

Jao Camp

Okavango Delta • Botswana

Jao staat garant voor handgemaakte kwaliteit en charme te midden van fantastische natuurlijke rijkdom - stokoude bomen, kraakhelder water, springende lechwe, dansende kraanvogels en nieuwsgierige olifanten.

­