­
SerraCafema campoverview DA

Xigera Aerial ©Dana Allen

Botswana

Botswana is een land van tegenstellingen. De dorre Kalahari beslaat het grootste deel van het land, maar daarin bevindt zich een wonderlijk fenomeen: de Okavango Delta vormt een oase in de woestijn, gevoed door regenwater wat op meer dan 1000 kilometer afstand gevallen is. Het resultaat is een ongelooflijke diversiteit aan fauna en flora. Ook opmerkelijk zijn de parken Chobe en Linyanti in het noord-oosten, bekend om hun roofdieren en grote concentraties wild.

Odzala Rainforest ©Wilderness Safaris

Congo-Brazzaville

De dunbevolkte Republiek Congo is een verrassende juweel in centraal Afrika met eindeloze ongerepte tropische bossen, stroken vochtige savanne en machtige rivieren. Dit is het hart van het Congobekken, en vormt 's werelds op een na grootste zone van tropisch regenwoud. Afgezien van de enorme biodiversiteit in de wouden, biedt Congo-Brazzaville veruit het grootste deel van de totale populatie van westelijke laaglandgorilla's.

Kenia vista ©Mike Myers

Kenia

Het rond evenaar gelegen Kenia is één van Oost-Afrika's beste safari-bestemmingen. Door spectaculaire geologisch kenmerken als de Great Rift Valley en Mount Kenia heeft zich een fascinerende biodiversiteit ontwikkeld. Ook zijn eindeloze savannes te vinden, evenals stukken woestijn, en koele hooglanden. Ook langs de kustlijn is diversiteit het toverwoord, met schilderachtige stranden, en kleurrijke koraalriffen in de aangrenzende Indische Oceaan.

Nyika Plateau ©Dana Allen

Malawi

Het langgerekte Malawi, gelegen in het hart van centraal-zuidelijk Afrika, is in vele opzichten uitzonderlijk. Het biedt een fascinerende geografische diversiteit met torenhoge bergen, weelderige valleien en kristalheldere meren zoals Lake Malawi. Tussen deze uitersten is een rijke variëteit in flora en fauna te vinden. Ook het contact met de lokale bevolking is uniek: door de vriendelijke en gastvrije bewoners staat het land bekend als 'The warm heart of Africa'.

Namibia Dunes ©Simon Stobbs

Namibië

Namibië is zeer contrastrijk en wordt geroemd om zijn enorme open landschappen, oneindig blauwe luchten, en fantastische sterrenhemels. De vele nationale parken en natuurreservaten herbergen een grote verscheidenheid aan flora en fauna in een grote diversiteit van leefgebieden: de witte zoutpannen van Etosha National Park, de rode duinen van Sossusvlei, eenzame stranden langs de Skeleton Coast en de onbewoonde wildernis van het Kaokoveld.

North Island ©Dana Allen

Seychellen

De Seychellen is een archipel van 115 eilanden voor de Afrikaanse oostkust. Omringd door het warme, azuurblauwe water van de Indische Oceaan belichamen ze het 'tropisch paradijs'. De Seychellois zelf noemen hun thuis "Forever Eden" en met reden: de eilanden herbergen meer dan 1000 bloeiende plantensoorten en ruim 220 vogelsoorten. Ook zijn er insecten, amfibieën en reptielen in overvloed, waaronder de kleinste kikker en de grootste landschildpad ter wereld.

Zambia Aerial ©Mike Myers

Zambia

Zambia is een enorm land met prachtige natuur en een vriendelijke, cultuurrijke bevolking. Het land is grotendeels gelegen op een uitgestrekt plateau, 3000m boven de zeespiegel. Naast de indrukwekkende rivieren Zambezi, Kafue en Luangwa, bevinden ook de spectaculaire Victoria watervallen zich deels in Zambia. Het land biedt een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna, in de meest ongerepte en afgelegen gebieden van het continent.

Ruckomechi Zimbabwe ©Mike Myers

Zimbabwe

Zimbabwe ligt ingeklemd tussen twee grote rivieren: de machtige Zambezi markeert de noordelijke grens, terwijl de lome Limpopo de grens met Zuid-Afrika vormt. Het land daartussen is zeer gevarieerd, en heeft altijd al veel aantrekkingskracht op reizigers gehad. Uiteraard vanwege het prachtige wild in parken als Mana Pools en Hwange, maar ook door de aanwezigheid van het spectaculaire natuurlijke fenomeen waar menig hart sneller van gaat kloppen: de Victoria Falls.

Pafuri ©Dana Allen

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door een grote variëteit van habitats, van weelderige tropische bossen tot dorre woestijnen, en bergen tot bushveld savanne. Sinds de eerste democratische verkiezingen in 1994 is Zuid-Afrika uitgegroeid tot een van 's werelds top reisbestemmingen, en door de kleurrijke mix van mensen, culturen en geschiedenis is het verworden tot wat Zuid-Afrikanen trots beschrijven als "een wereld in een land."

­