­

Zarafa Camp ©Dana Allen

Soorten safari's

Bij het samenstellen van de reis zijn type safari en het budget vaak belangrijke uitgangspunten. Een familie-vakantie zal bijvoorbeeld vaak verschillen van een huwelijksreis. Ook de mate van activiteit kan enorm uiteen lopen: meerdaagse kano- of wandeltochten zijn perfect voor de actieve avonturier, terwijl klassieke game-drives en boottochten weinig inspanning vergen. In dit overzicht zijn de verschillende soorten safari's in het aanbod van Afrika-safaris.nl beschreven.

Pafuri Walking Elephant sighting ©Caroline Culbert

Actief & avontuurlijk

Het aanbod in 'Actief & avontuurlijk' bestaat uit innovatieve, volledig verzorgde safaritochten met een specifiek thema. Tijdens de reis worden de gasten van begin tot eind door een eigen ervaren gids begeleid, met uitzonderlijke kennis en inspirerende passie voor het gebied. De kampen zijn vaak intiem en avontuurlijk, en de trips hebben het karakter van wild-kamperen in de meest spectaculaire en geisoleerde gebieden van Afrika.

Rocktail Bugs ©Martin Benadi

Comfortabel & familie

Een categorie speciaal gericht op flexibele reizigers en families. De essentie is een authentieke Afrika-beleving, en daarom zijn alle Camps gelegen in karakteristieke natuurgebieden in zuidelijk Afrika. De reizen draaien om avontuur, toegankelijkheid en flexibiliteit in kosten, en bieden een unieke natuurlijke en culturele beleving. De comfortabele accommodatie is hoofdzakelijk opgetrokken uit riet en canvas, om optimaal in de omgeving op te gaan.

Zarafa Camp ©Dana Allen

Klassieke safari's

Deze categorie safari-bestemmingen kenmerkt zich door uitstekende accomodatie en fantastiche faciliteiten, op de beste locaties van zuidelijk Afrika, zoals in de Okavango Delta, Namib Desert, Hwange en Mana Pools National Park, Etosha en Kafue. De chalets en safari-tenten zijn elegant ontworpen, en liggen vaak verhoogd, onderling verbonden met paden en vlonders. De beleving is uniek en suprieur, zowel binnen de Camps als tijdens de safari-activiteiten in de bush.

Cheetah measuring ©Naankuse

Natuurbescherming & safari

Een bijzondere categorie, voor betrokken reizigers die graag bij willen dragen aan natuurbescherming in zuidelijk Afrika. Deze 'Conservation Safaris' zijn exclusieve safari's welke in het teken staan van baanbrekende natuurbeschermingsprojecten. Dit unieke concept biedt de kans om rechtstreeks bij te dragen aan Wildlife Conservation, en maakt het mogelijk om de spectaculaire activiteiten en positieve resultaten van de projecten zelf te ervaren.

Self-drive Hilux 4x4 ©Tusk Force

Self-drive safari's

Voor velen het ultieme gevoel van vrijheid, en vanuit budget-oogpunt ook erg interessant: een rondreis met een gehuurde auto (4x4) langs lodges, campsites en natuurgebieden. Niet alle landen zijn echter even geschikt voor deze vorm van reizen, en enige ervaring is een pré.

North Island collection ©Mike Myers

'The Collection'

De Wilderness Collection is een selectie vooruitstrevende en innovatieve accomodaties op iconische locaties in Afrika. Iedere bestemming is uniek en, hoewel niet noodzakelijk een 'safari-camp', biedt het allerhoogste segment Afrika-beleving. De onderliggende filosofie is gericht op natuurlijke, sociale en economische balans, en legt de nadruk op duurzaamheid. In aanvulling hierop biedt elke locatie een ongeevenaarde en luxe ervaring voor haar bezoekers.

­