­

Reisinformatie

Achtergrondinformatie over natuur- en wildparken, en de bestemmingen op AFRIKA-SAFARIS.NL

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

Okavango Pan ©Wilderness Safaris

Natuurgebieden

De unieke natuurgebieden in zuidelijk Afrika hebben ieder hun eigen ontstaansgeschiedenis, kenmerken en dynamiek. Kijk hier voor leuke wetenswaardigheden over de parken en reservaten.

Topografie Afrika ©Wilderness Safaris

Topografie

In zuidelijk Afrika is een grote verscheidenheid aan leefgebieden te vinden, elk met specifieke kenmerken op gebied van flora en fauna, en onderscheidende geologische en klimatologische omstandigheden. De kaarten in dit overzicht vertellen meer!

Savanne giraffe ©Mike Myers

Ecosystemen

In zuidelijk Afrika is een grote verscheidenheid aan leefgebieden te vinden, elk met specifieke kenmerken op gebied van flora en fauna, en onderscheidende geologische en klimatologische omstandigheden. In dit overzicht staan een overzicht van de belangrijkste ecosystemen van zuidelijk Afrika.

Zarafa Camp ©Dana Allen

Soorten safari's

Bij het samenstellen van de reis zijn type safari en het budget vaak belangrijke uitgangspunten. Een familie-vakantie zal bijvoorbeeld vaak verschillen van een huwelijksreis. Ook de mate van activiteit kan enorm uiteen lopen: meerdaagse kano- of wandeltochten zijn perfect voor de actieve avonturier, terwijl klassieke game-drives en boottochten weinig inspanning vergen. In dit overzicht zijn de verschillende soorten safari's in het aanbod van Afrika-safaris.nl beschreven.

­