­
elephantsfromhide mp

Levenslessen van katachtigen

TED talk • Dereck & Beverly Joubert

Beverly & Dereck Joubert leven in de bush van Botswana, waar ze dag in-dag uit doorbrengen met het filmen en fotograferen van leeuwen en luipaarden in hun natuurlijke habitat. In deze TED talk praten ze over hun persoonlijke relaties met deze majestueuze dieren - en over hun inspanningen om de grote katten te redden van menselijke bedreigingen. Een prachtige presentatie, met niet eerder vertoonde beelden - zeer de moeite waard!

Al bijna drie decennia brengen natuurbeschermers Beverly en Dereck Joubert hun passie voor natuur en wilde dieren onder de aandacht in documentaires, boeken, wetenschappelijke tijdschriften, foto's en tijdschriftartikelen. Het echtpaar produceerde fantastisch werk - waaronder hun meest bekeken film Eternal Enemies: Leeuwen en Hyena - en heeft door de jaren heen vijf Emmy's en vele andere prijzen in de wacht gesleept. De Jouberts zijn als 'National Geographic Explorers' gevestigd in Botswana, en wijden hun leven aan het begrijpen en beschermen van de belangrijkste soorten op het Afrikaanse continent. Daarbij zijn ze met name geïnteresseerd in de grote roofdieren, wat leidde tot het Big Cats Initiative , een campagne om het slinkend van (katten)populaties een halt toe te roepen en het publieke bewustzijn te versterken.

Naast hun cinematografische werk zijn Beverly en Dereck ook drijvende krachten achter eco-tourisme-organisatie Great Plains Conservation. Deze organisatie probeert een evenwicht te vinden in natuurbescherming, ontwikkeling van lokale gemeenschappen en commercie, door middel van low-impact toerisme en de verkoop van carbon credits.

De lodges onder Great Plains Conservation, zoals Zarafa Camp en Duba Plains Camp, kunt u bezoeken via AFRIKA-SAFARIS.NL

­